1 4 5 blog / Genesis Photo Press: Μαΐου 2013Genesis

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

28/5/2013 - ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ; Blog: NoTrailsConTrailsChemTrails.blogspot.com Μαζικοί και συστηματικοί αεροψεκασμοί πάνω από την Ελλάδα και σε όλο τον πλανήτη γη Τι είναι οι λεγόμενοι αεροψεκασμοί; Έχει παρατηρηθεί εδώ και δεκαετίες ότι έχει αρχίσει ένας συστηματικός αεροψεκασμός του πλανήτη. Δε μιλάμε για αεροψεκασμούς φυτοφαρμάκων που γίνονται σε αγρούς ή δάση, αλλά για αεροψεκασμούς όλης της επιφάνειας της Γης και κυρίως των αστικών περιοχών. Τι μπορεί κανείς να παρατηρήσει στον ουρανό; Όλοι μας έχουμε δει πάρα πολλές φορές τις άσπρες γραμμές που τα αεροπλάνα αφήνουν πίσω τους καθώς πετούν. Κανονικά αυτό οφείλεται στο ότι καυσαέρια των κινητήρων παγώνουν ακαριαία αν βγούν σε περιβάλλον πολύ χαμηλών θερμοκρασιών (π.χ. Κάτω από -50 °C έως -60 °C). Καταλαβαίνουμε δηλαδή ότι το φαινόμενο αυτό δε συμβαίνει πάντα διότι λαμβάνει χώρα σε πολύ μεγάλα ύψη. Ένα αεροπλάνο που ταξιδεύει μεταξύ Αθήνας Θεσσαλονίκης για παράδειγμα συναντά συνήθως θερμοκρασίες γύρο στους -30 °C έως -40 °C. Όταν λοιπόν οι συνθήκες είναι κατάλληλες εφανίζονται οι λευκές γραμμές πίσω από τα αεροπλάνα, αλλά σε μισό περίπου λεπτό χάνονται και δεν βλέπουμε τίποτε. BLOG: GenesisPhotoPress. Μόνο πού αυτές οι γραμμές ήταν πάνω από πεντε λεπτά.






Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 ΤΟΥ Β.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ''ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ'' ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ 11 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΦΙΔΝΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ.





Ο  Β.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ   ΤΟΥ   ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ  ''ΔΕΝ   ΠΛΗΡΩΝΩ''    ΣΤΑ  ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ   ΠΟΥ   ΕΙΧΕ   ΤΗΝ  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ    ΤΟΥ    Συνδικαλιστή   τών    υπαλλήλων     του   ''ΜΕΤΡΟ''   Α.  ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ.

ΕΚΔΙΚΑΣΤΙΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΟΙ 100 ΠΕΡΙΠΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΙΓΜΕ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ. ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΕΦΑΝΘΗ ΟΤΙ Η ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ.


Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ο εθελοντισμός είναι ένα θέμα που μας αγγίζει όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικο-οικονομικής τάξης και επαγγελματικής ιδιότητας. Συνιστά μια εξαιρετικά επιμορφωτική λειτουργία που ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη, ενισχύει την ενεργό συμμετοχή και τη συνύπαρξη, προσδίδοντας νέο περιεχόμενο στη ζωή μας. Συνδυάζει «τον έρωτα του ερασιτέχνη, τη συνέπεια του επαγγελματία, την πειθαρχία του στρατιώτη και την ανιδιοτέλεια του ανώτερου ανθρώπου».

                    ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ   ΑΠΟ  ΕΛΛΗΝΕΣ    ΣΤΟ  ΠΕΔΙΟΝ  ΤΟΥ  ΑΡΕΩΣ
 
Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΚΙΛΟΜΟΡΦΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΜΑΣ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΚΑΤΩΘΙ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΡΤΟΥΜΕ ΩΣ ΕΧΕΙ. ANOIXTH EΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ: EXΩ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΡΚΕΤΩΝ ΕΦΕΥΡΕΣΕΩΝ ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΝΑ ΔΩΣΩ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΫΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΗ ΤΡΟΠΟ ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΑΝ ΕΞΤΡΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ. ___________ Ζ.Ε.Π.


Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Εκδήλωση με θέμα «Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο για ένα πλαίσιο ριζοσπαστικών ανατροπών στην ενημέρωση» πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 19:00 . Αναλύοντας την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας, όπως διαμορφώθηκε από το ξέσπασμα της κρίσης το 2009, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι οι δυνάμεις που στηρίζουν τη μνημονιακή πολιτική στηρίχθηκαν σε ΜΜΕ. Το μιντιακό σύστημα, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η πλειοψηφία των μεγάλων ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας και πλέον η απαξιωμένη και χειραγωγημένη ΕΡΤ, που κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι να μετατραπεί σε μια σύγχρονη ΥΕΝΕΔ.Αναφερόμενος στο θεσμικό πλαίσιο των ΜΜΕ, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι δέχεται αλλεπάλληλες αλλαγές πολλές φορές σε άσχετα νομοθετήματα. Οι διατάξεις για την οικονομική διαφάνεια των ΜΜΕ, διευκρίνισε, είναι διάσπαρτες και ασυνάρτητες, νόμοι δεν εφαρμόζονται και καταργούνται στην πράξη, ουδείς τελικά είναι σε θέση να πει με σιγουριά τι ισχύει και τι δεν ισχύει. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηριστικό είναι ότι από όλες τις μνημονιακές ρυθμίσεις, όλως τυχαίως, η μόνη που δεν υλοποιήθηκε ποτέ, είναι αυτή που αφορά την αδειοδότηση των καναλιών, όπου σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2011, αφορούσε περίπου 500 εκατ. ευρώ έσοδα για το δημόσιο ταμείο. Στο σημείο αυτό, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι το σύστημα λειτουργεί, ως τρίγωνο, δηλαδή ως εξής: Στη μια κορυφή, το καταρρέον πολιτικό σύστημα. Στην άλλη οι χρεοκοπημένες τράπεζες. Στην τρίτη, τα υπερχρεωμένα ΜΜΕ. Η διαπλοκή, λοιπόν, σημείωσε έχει μετατοπιστεί και μετασχηματιστεί στο περιεχόμενο της. Η ροή του χρήματος προς τα ΜΜΕ, συνέχισε, δεν γίνεται πλέον μέσω των δημόσιων συμβάσεων και των προμηθειών του δημοσίου. Οι προμήθειες έχουν αντικατασταθεί από το φτηνό τραπεζικό χρήμα, συμπλήρωσε. Υπό μια έννοια, ανέφερε, συνιδιοκτήτες των συστημικών ΜΜΕ είναι και οι τραπεζίτες, που κρατάνε τη διοίκηση των τραπεζών τους με τα λεφτά και τις θυσίες του ελληνικού λαού.


ΑΘΗΝΑ «Η Ομόνοια θέλουμε να διατηρήσει αυτό που έχει, δηλαδή να είναι ένας χώρος επικοινωνίας, ένας χώρος ζωντανός, ένας τόπος πολιτισμικής αλλά και διαταξικής αναφοράς» τόνισε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Κώστας Λαλιώτης.


Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΜΑΚΡΟΝΝΗΣΟΥ ( ΠΕΚΑΜ ) ΚΑΙ Η ΠΕΑΕΔ-ΔΣΕ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΟΝΝΗΣΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ.

 Η  ΑΦΙΞΗ  ΣΤΟ  ΝΗΣΙ.
 ΚΑΤΑΘΕΣΗ  ΣΤΕΦΑΝΟΥ.
 ΤΟ  ΜΝΗΜΕΙΟ 


ΜΙΛΗΣΕ   Ο  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  ΤΟΥ  ΚΚΕ   ΑΘΝΑΣΙΟΣ  ΠΑΦΙΛΗΣ.

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ( Κ.Π.Ε. ) ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ.



Η  ΣΥΛΒΑΝΑ   ΡΑΠΤΗ    ( βουλευτης   του  ΠΑΣΟΚ )   ΚΑΙ    Ο      ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ   .ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ  ΠΟΥ   ΤΟΝΙΣΕ   ΟΤΙ  ''ΤΟ  ΠΑΣΟΚ   ΕΙΝΑΙ   ΠΟΛΥ  ΣΚΛΗΡΟ    ΓΙΑ  ΝΑ  ΠΕΘΑΝΕΙ''
Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, Φ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ             Κ.ΜΠΑΤΖΕΛΗ, Μ.ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

 ΚΑΤΑ    ΤΗΝ  ΟΜΙΛΙΑ   ΤΟΥ   ΠΡΟΕΔΡΟΥ  ΤΟΥ  ΠΑΣΟΚ  ΤΑ  ΚΙΝΗΤΑ  ΑΝΑΨΑΝ.
ΑΝΤΖΕΛΑ  ΓΚΕΡΕΚΟΥ.

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ.

 MΕΓΑΡΟ   ΜΑΞΙΜΟΥ.
 ΤΟ ΕΚΑΒ  ΓΙΑ   ΚΑΘΕ    ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ.
 Η  ΣΥΖΗΤΗΣΗ   ΤΩΝ  ΔΥΟ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ   ΗΘΕΛΕ  ΤΟΣΟ   ΣΙΔΕΡΙΚΟ;






 Ο  ΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ   ΓΙΑΝΝΗΣ   ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ.



ΤΟ  ΖΩΝΤΑΝΟ  ΤΗΣ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.
ΟΙ  ΔΥΟ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ.

Oι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ πραγματοποιήσαν απεργιακή κινητοποίηση με αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας προκειμένου να καταγγείλουν την παρελκυστική πολιτική του ΥΠΕΚΑ που εντάσσεται στην γενικότερη αντεργατική και αντιαναπτυξιακή πολιτική της Κυβέρνησης.


Στις 29-5-13 κρίνεται  στα Δικαστήρια η παράνομη απόφαση του ΔΣ του ΕΚΒΑΑ που οδηγούσε 130 εργαζόμενους του ΙΓΜΕ στην Εφεδρεία και την απόλυση συρρικνώνοντας το Ινστιτούτο σε βαθμό εξαφάνισης.
Όλοι γνωρίζουν ότι για τους εργαζόμενους του ΙΓΜΕ δεν έχουν εκδοθεί διαπιστωτικές πράξεις Εφεδρείας αλλά βρίσκονται όμηροι μιας μη νόμιμης απόφασης του ΔΣ του ΕΚΒΑΑ και αντί να πάρουν την ευθύνη να άρουν την αδικία κρύβονται πίσω από την εκκρεμοδικία, ενώ το Υπ. Οικονομίας μισθοδοτεί κανονικά ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους του ΕΚΒΑΑ.
Παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις του Υπουργού ΠΕΚΑ  για αποδοχή σχετικής τροπολογίας προκειμένου να αρθεί το καθεστώς Εφεδρείας στο ΕΚΒΑΑ και την στήριξη από όλα ουσιαστικά τα κόμματα της Βουλής (εκτός Χρυσής Αυγής) της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, για μια ακόμη φορά δεν τίθεται σε ψηφοφορία από τους αρμόδιους Υπουργούς ΠΕΚΑ με δικαιολογία είτε την άρνηση του Υπουργού ΔΔ και ΗΔ είτε την τελευταία φορά κατά τη διατυπωθείσα από Βουλευτίνα της συμπολίτευσης άποψη για ενημέρωση του Υπερ – Υπουργού κ. Στουρνάρα.
Και ενώ η Κυβέρνηση κλείνει σε όλους τους τόνους την λέξη “ΑΝΑΠΤΥΞΗ” και επιβάλλει μισθούς Κίνας, προγραμματίζει ερευνητικά έργα αρμοδιότητας ΙΓΜΕ, που σχετίζονται με τον εντοπισμό και την αξιολόγηση του Ορυκτού Πλούτου, τις ενεργειακές πηγές, την αξιοποίηση και προστασία του υπόγειου υδατικού δυναμικού, του Περιβάλλοντος καθώς τα γεωτεχνικά έργα, τα οποία όμως είναι αδύνατον να υλοποιηθούν λόγω έλλειψης προσωπικού, συντήρησης εξοπλισμού και λειτουργικής παραλυσίας ..!         
Υπουργός και Αν. Υπουργός ΠΕΚΑ είτε κρύβονται από την κοινοβουλευτική διαδικασία είτε όταν στριμώχνονται στη Βουλή να απαντούν με αοριστίες μην μπορώντας να απολογηθούν ούτε στους Βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση.
 ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ !!
Η Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία ας δεχτούν την σχετική τροπολογία των Βουλευτών ΟΛΩΝ των κομμάτων επιλύοντας άμεσα το πρόβλημα των συναδέλφων που εργάζονται κάτω από το εφιαλτικό καθεστώς της Εφεδρείας (κατά τον κ. Μανιτάκη οι Εφεδρείες είναι αντισυνταγματικές και υπάρχει και σχετική γνωμοδότηση του ΣτΕ) και ας επιτρέψουν στον ερευνητικό φορέα που λέγεται ΙΓΜΕ να επαναλειτουργήσει απερίσπαστα με την κατάργηση της απαράδεκτης και αντιλειτουργικής ΚΥΑ 25200/8-11-11.
Την ισοπεδωτική αυτή πολιτική που επέβαλλε με την ΚΥΑ 25200/8-11-2011, ο κατηγορούμενος για τη λίστα Λαγκάρτ Παπακωνσταντίνου  και συγκαλύπτουν ΥΠΕΚΑ και Υπ. ΔΔ κ ΗΔ, δεν είχε άλλο στόχο από τη διάλυση ενός ερευνητικού Ινστιτούτου που ασχολείται αποτελεσματικά επί 60 χρόνια με την έρευνα του Ορυκτού Πλούτου.
Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΑΝΗΣ: ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ.