1 4 5 blog / Genesis Photo Press: Ιουλίου 2013Genesis

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Ο Δήμος Καρπενησίου και ο Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης και ο κόσμος της πόλης τίμησαν την Εθνική Ανδρών του μπάσκετ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ της Δευτέρας (29/7). Παρών ηταν και ο Αντώνης Ρέμος που τραγούδησε στην πλατεία της πόλης.

 Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ   Κ.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ    ΤΙΜΗΣΕ    ΤΟΥΣ  ΔΙΕΘΝΕΙΣ.
 ΚΑΙ  Ο  ΡΕΜΟΣ   ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ        ΤΟΥΣ  ΔΙΕΘΝΕΙΣ    ΓΙΑ  ΤΙΣ  ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ    ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ      ΤΟΥΣ.
 Ο  ΚΟΣΜΟΣ    ΠΟΥ    ΤΙΜΗΣΕ     ΤΗΝ  ΕΘΝΙΚΗ  ΕΛΛΑΔΟΣ   ΤΟΥ  ΜΠΑΣΚΕΤ  ΚΑΙ  ΑΚΟΥΣΕ       ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ   ΜΕ  ΤΟΝ   Α.   ΡΕΜΟ

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ευελιξία. Καθώς οι επισκέπτες του θα εξοικειώνονται με τις χρήσεις του, η δομή του Πάρκου θα εξελίσσεται για να υποστηρίξει τις νέες ανάγκες και προτιμήσεις του κοινού.Συνδεδεμένο εννοιολογικά, λειτουργικά και τοπογραφικά με τη Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος θα αποτελέσει ένα ζωντανό και ζωτικό πνεύμονα πρασίνου, μια ανάσα ζωής για την Αθήνα και μια σημαντική προσθήκη σε μια πόλη με τους λιγότερους κατά κεφαλήν χώρους πρασίνου στην Ευρώπη. Λειτουργώντας ως ανάπαυλα από το τσιμέντο της πρωτεύουσας, το Πάρκο θα προσφέρει στο κοινό ευκαιρίες για μάθηση, καθώς και για αναψυχή, ξεκούραση και νέες εμπειρίες.







Ο υπουργός Περιβαλλοντος κ. Μανιάτης εκτίμησε ότι τα πρώτα γεωτρύπανα θα πιάσουν δουλειά το πρώτο εξάμηνο τού 2014 στίς περιοχές τού Πατραϊκού Κόλπου καί τών Ιωαννίνων.στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2014 καί ότι θα έχει τελειώσει όλη η έρευνα στο Ιόνιο και θα βγουν τα αποτελέσματα για τα 15 οικόπεδα.


Η ύφεση και η ανεργία, σε συνδυασμό με την επέκταση της ανασφάλιστης εργασίας και την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αυξάνουν τα ελλείμματα των Ασφαλιστικών Ταμείων, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε νέες περικοπές συντάξεων.


Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Ένας δημόσιος χώρος συνάντησης, άθλησης και πολιτισμού το Πνευματικό Αθλητικό Κέντρο Ευελπίδων κλείνει. Στο στόχαστρο της κυβέρνησης και του Δήμου Αθηναίων βρίσκεται το Πνευματικό Αθλητικό Κέντρο Ευελπίδων που σχεδόν 30 χρόνια λειτουργεί εξυπηρετώντας χιλιάδες κατοίκους και μαθητές από τις περιοχές του Γκύζη, της Κυψέλης και του Πολυγώνου. Ο Δήμος Αθηναίων, μετά από πολύμηνη αδιαφορία για την ανανέωση του συμβολαίου μίσθωσης με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α.) στο οποίο ανήκει ο χώρος, αποφάσισε να κλείσει το Κέντρο αδιαφορώντας για τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Οι εγκαταστάσεις σχεδιάζεται να παραχωρηθούν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για τη μεταφορά υπηρεσιών των γειτονικών δικαστηρίων ενώ θα μπορούσαν να αναζητηθούν άλλες λύσεις. Ο Δήμος Αθηναίων αδιαφορώντας πλήρως για τα νέα παιδιά και τους κατοίκους «παραδίδει» το χώρο για να λειτουργήσουν γραφεία για τα δικαστήρια ενώ θα μπορούσαν να αναζητηθούν άλλες λύσεις. Σε μια περίοδο που η κρίση οδηγεί όλο και περισσότερα άτομα στην ανεργία και η στέρηση των εισοδημάτων περιορίζει δραματικά τις δυνατότητες των ενηλίκων αλλά κυρίως των παιδιών για επιμόρφωση, άθληση και ψυχαγωγία η διακοπή της λειτουργίας του Πνευματικό Αθλητικό Κέντρο Ευελπίδων.




Αποκλειστικές φωτογραφίες από τή μετακόμιση τών γραφείων τού ΠΑΣΟΚ άπό τήν Ιπποκράτους στή Χαριλάου Τρικούπη 50 λόγω οικονομικών δυσχερειών. "Όλη αυτή η διαδικασία έχει ένα καλό, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει ξανά στις ρίζες του, στην ιστορική μας έδρα την Χαριλάου Τρικούπη. Η εξοικονόμηση χώρων θα είναι πάρα πολύ μεγάλη σε σχέση με τα ενοίκια που πλήρωνε το ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους", δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης.Να σημειωθεί ότι με τη μεταφορά των γραφείων το ΠΑΣΟΚ θα μειώσει τα ενοίκια του κατά πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, καθώς τα χρήματα που έδινε για ενοίκια στην Ιπποκράτους ξεπερνούν τις 80.000 ευρώ, ενώ τα νέα μισθώματα που υπέγραψε για τα παλιά γραφεία δεν ξεπερνούν τις 7.000 ευρώ.








Είχαν    ληφθεί    καί  μέτρα  ''άσφαλείας''  γιά  τή   μετακόμιση.
    

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ: "Το μυστικό του λέοντα της Αμφίπολης" Αυτή η χώρα πλούσια σε ιστορία, έχει βληθεί μεθοδικά και σκόπιμα. Δεν είναι η μοναδική στον κόσμο που έχει βληθεί. Είναι η μοναδική όμως που βάλλεται διαχρονικά σε όλα τα επίπεδα και τους παίρνει πολύ χρόνο. Δεν είναι τα μνημεία που εύκολα καταστρέφονται ή λεηλατούνται ή θάβονται. Είναι αυτά που δεν φαίνονται αλλά που κυκλοφορούν ολοζώντανα μέσα στην ιστορική μνήμη μιας φυλής και ενός Έθνους και παραμένουν αθάνατα, από αυτούς που τα νοιώθουν, που τα αισθάνονται και τα εκτιμούν. Atia-Ufo.gr

  Σύμφωνα με την προϊσταμένη της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών Κατερίνα Περιστέρη, που είναι και υπεύθυνη της ανασκαφής στον τύμβο Κάστα στη Μεσολακκιά της Αμφίπολης, μετά το θάνατο του Μεγάλου Αλέξανδρου, ο βασιλιάς της Μακεδονίας Κάσσανδρος έστειλε στην Αμφίπολη τη Ρωξάνη και το μικρό Αλέξανδρο, όπου στη συνέχεια τους θανάτωσε, προκειμένου να μην προβάλλουν διεκδικήσεις στον θρόνο.                                                  info serres

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Λουκέτο έβαλε ο Δήμος Αθηναίων Με απόφαση της Κυβέρνησης στό πνευματικό κέντρο επί της οδού Ευελπίδων 40 κτήριο ιδιοκτησίας του Υπ. Εθνικής Άμυνας παραχωρείται καθ΄ ολοκληρία μαζί με παρακείμενο χώρο άθλησης στα Δικαστήρια.



 Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για το κλείσιμο του πνευματικού κέντρου και ζητάμε την άμεση ανάκληση  λένε   οι  κάτοικοι.





Στη σκιά της αιχμηρής τοποθέτησης Γλέζου συνεχίστηκε και σήμερα Παρασκευή οι εργασίες του 1ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Δραγασάκης,Είπε ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα κριθεί τόσο από την «μαξιμαλιστικότητα» των στόχων που θα θέσει, όσο από ένα νέο ήθος που θα εισάγει ούσα σε ανοιχτό διάλογο με την κοινωνία.Αναφορικά με τη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι το «τι κόμμα θέλουμε, εξαρτάται από το χαρακτήρα της εποχής» και προσέθεσε ότι από τον Εμφύλιο και μετά και για μια ολόκληρη ιστορική περίοδο έως τις μέρες μας, η Αριστερά είτε διαδραμάτιζε συμπληρωτικό (σε άλλες πολιτικές δυνάμεις), είτε περιθωριακό ρόλο. «Στην εποχή μας είναι αναγκαία η συγκέντρωση των δυνάμεων της Αριστεράς και η μετατροπή της σε ηγεμονική δύναμη» τόνισε ο κ. Δραγασάκης προσθέτοντας ότι, αν επιλυθεί αυτό το ζήτημα, θα ακολουθήσει και η ανάλογη οργανωτική δομή του κόμματος.