1 4 5 blog / Genesis Photo Press: Αυγούστου 2013Genesis

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Συνεχίζεται η συντήρηση καθαρισμού αγαλμάτων που πραγματοποιείται με τη συνδρομή της Alpha Bank σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων στο πρόγραμμα «Οι φθορές που πληγώνουν». Οι βανδαλισμοί είναι που προκαλούν φθορές στα γλυπτά με συνθήματα, μπογιές αλλά και οι ρύποι της ατμόσφαιρας.Οι ομάδες εργασίας και συντήρησης έχουν ξεκινήσει μια πολύ καλή δουλειά για να επανέλθουν τα φθαρμένα αγάλματα στη φυσική του κατάσταση.

Η ομάδα   συντήρησης    δουλεύει  ακατάπαυστα.
Εδώ    στο  άγαλμα  του  Χαρίλαου  Τρικούπη   υπάρχει   ο  φτερωτός   άγγελος   που   συμβολίζει    τη  Δόξα   οι  ανεγκέφαλοι   το έβαψαν   με  κόκκινη  μπογιά,   ενώ    στο   αριστερό   χέρι   είχε   στερεωθεί    κλαδί    δάφνης,    το  οποίο    έχει  χαθεί.

Κάποιοι  που   αποκαλούν   τους    εαυτούς  τους     αναρχικούς,  έκριναν    σωστό  να  γράψουν    στο  άγαλμα   του  Γέρου   του  Μοριά.
  Ταλαιπωρημένο  το  άγαλμα  του  Θεόδωρου   Δηλιγιάννη.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Δυνάμεις που διατίθενται για την επέμβαση στη Συρία. ΗΠΑ Τέσσερις καταστροφείς - USS Gravely, USS Ramage, USS Barry και USS Mahan - στην ανατολική Μεσόγειο, που είναι εξοπλισμένα με πυραύλους cruise πυραύλους Cruise. Θα μπορούσε επίσης να ξεκινήσει και από υποβρύχια στην περιοχή στις Αεροπορικές βάσεις του Ιντσιρλίκ της Σμύρνης στην Τουρκία. Επίσης δύο αεροπλανοφόρα - USS Nimitz και USS Harry S Truman από το Ηνωμένο Βασίλειο Βλήματα Cruise με ένα βρετανικό υποβρύχιο κλάσης Trafalgar της ομάδας του Βασιλικού Ναυτικού task force - η οποία περιλαμβάνει ελικόπτερο μεταφορέα HMS και φρεγάτες HMS Montrose και HMS Westminster - από την Αεροπορική Βάση στην Κύπρο. Θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί από τη Γαλλία το Αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle πού βρίσκεται σήμερα στο Τουλόν. Raffale και αεροσκάφη Mirage. Μπορεί επίσης να λειτουργήσει από το Al-Ντάρα αεροπορική βάση στα ΗΑΕ.


Αυτές τις εικόνες αντικρίζουν οι χιλιάδες τουρίστες λίγα μέτρα από την είσοδο τησ Ακρόπολης. ''Τι να πει κανείς''





Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κασσιμάτης (πρώην πρόεδρος Ελλήνων συνταγματολόγων που είχε πει πράγματα συνταρακτικά όπως: «Το μνημόνιο με την τρόικα είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΙΤΩΝ: Το ζήτημα είναι ότι υπάρχει μια διαρκής παραβίαση του πολιτεύματος της δημοκρατίας. Αυτή τη στιγμή η εξουσία που ασκείται στο εσωτερικό με βάση αυτές τις ανυπόστατες συμβάσεις οι οποίες δεν πέρασαν από την Βουλή των Ελλήνων σημαίνει ότι ασκείται μια πραξικοπηματική εξουσία, μια κατοχή, και ακόμη και η εξουσία της τρόικας που έρχεται και ελέγχει την Ελληνική διοίκηση και εξευτελίζει καθημερινώς την Ελλάδα, είναι παράνομη.


Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Columbia: ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΔΙΣΚΩΝ. Επιτέλους εξωραϊζεται, η τεράστια έκταση των 14 στρεμμάτων που στέγαζε τα κτίρια της δισκογραφικής εταιρείας ( Η πρώτη φωνογραφική βιομηχανία της χώρας ). Πολλά κτίρια που είχαν αρχίσει να κατεδαφίζονται στις 21/2/2006. Κατόπιν ισχυρών λαϊκων αντιδράσεων κυρίως των κατοίκων της περιοχής, σταμάτησε το καταστροφικό έργο. Μήπως ήρθε η ώρα να επικρατήσει η κοινή λογική να γινη κάτι; Μακάρι η κινητοποιήση να βρει άμεσο, πρακτικό αντίκρυσμα.Το εργοστάσιο της Columbia, στα 60 χρόνια λειτουργίας του, συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη, παραγωγή και διάδοση της Ελληνικής Μουσικής και Δισκογραφίας. Από το 1930, έτος έναρξης της λειτουργίας του, μέχρι το 1990, που διέκοψε τη λειτουργία του, παρήχθησαν σε αυτό το σύνολο σχεδόν των δίσκων της ελληνικής δισκογραφίας.

 



Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ Η ΝΕΑ ΔΙΠΛΗ ΣΙΔ/ΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΙΘΟΡΕΑΣ – ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙΟΥ - ΔΟΜΟΚΟΥ. Τον Σεπτέμβριο θα έχει υπογραφεί η επόμενη εργολαβία προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες με τις οποίες θα ολοκληρωθεί ο σιδηροδρομικός άξονας Αθήνας - Θεσσαλονίκης.Τιθορέα- Λιανοκλάδι- Δομοκός συνολικού μήκους 106 χλμ. Είναι αυτά που θα ολοκληρώσουν την αναβάθμιση του σιδηρόδρομου στο κεντρικό άξονα της Ελλάδος. To έργο περιλαμβάνει την κατασκευή της Νέας Διπλής Σιδηροδρομικής Γραμμής Υψηλών Ταχυτήτων Τιθορέας – Λιανοκλαδίου – Δομοκού που αντικαθιστά το ορεινό κομμάτι της υφιστάμενης μονής γραμμής μήκους 122 χιλιομέτρων με Νέα Διπλή Σιδηροδρομική Γραμμή Υψηλών Ταχυτήτων μήκους 106 χιλιομέτρων.






Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Αυτές τις ημέρες κλείνουν 39 χρόνια από την κατάληψη της Αμμοχώστου 15 Αυγούστου 1974… Οι φωτογραφιες είναι από την περιοχή των ξενοδοχείων ( και όχι μόνο ) στα όρια της απαγορευμένης ζώνης... Σε απόσταση αναπνοής οι τουρίστες απολαμβάνουν τις διακοπές τους,σε σύγχρονα πλέον ξενοδοχεία,δίνοντας τα χρήματα τους στο ψευδοκράτος. Ίσως πολλοί από αυτούς να μην γνωρίζουν καν την ιστορία του 1974...Τα πληγωμένα από τις βόμβες ξενοδοχεία θα στέκουν εκεί για να θυμίζουν αυτή την ιστορία,μπορεί σε κάποια δωμάτια να υπάρχουν και προσωπικά αντικείμενα των τουριστών που δεν πρόλαβαν να πάρουν μαζί τους. Λίγα μέτρα πιο πέρα,τα σπίτια μισογκρεμισμένα περιμένουν τους νόμιμους ιδιοκτήτες να επιστρέψουν... Συγκλονιστικό το θέαμα,ακόμα και για κάποιον που δεν έζησε ποτέ εκεί...Αμμόχωστος Είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Πληθυσμός: Το 1960 κατοικούσαν στην πόλη αυτή 24506 Έλληνες, 6120 Τούρκοι και 24 Μαρωνίτες. Χριστιανικοί Ναοί: Στα όρια της πόλης αυτής βρίσκονται οι εκκλησίες Αγίας Ζώνης, Αγίου Γεωργίου Σαλαμίνος, Αγίου Ιωάννη, Αγίου Λουκά, Αγίου Μέμνωνα, Αγίου Νικολάου, Αγίας Τριάδας, Τιμίου Σταυρού καθώς και τα εξωκλήσια Αγίας Σοφίας (αρχαίο μνημείο), Αγίου Νικολάου (αρχαίο μνημείο), Αγίων Πέτρου και Παύλου, Αγίου Αντωνίου Ναϊτών, Ιωαννιτών (αρχαίο μνημείο), Αγίας Αννας, Αγίας Ζώνης, Αγίας Φωτεινής. Σχολεία: Στα 17 ελληνικά Δημοτικά Σχολεία που λειτουργούσαν εδώ πριν την τουρκική εισβολή φοιτούσαν κατά το σχολικό έτος 1973-74 4038 μαθητές. Εδώ λειτουργούσαν επίσης 3 ελληνικά Γυμνάσια. Συνέπειες Τουρκικής Εισβολής: Κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής, η πόλη καταλήφθηκε από τον τουρκικό στρατό με αποτέλεσμα να εκτοπιστούν όλοι οι Έλληνες κάτοικοι της. Έκτοτε, οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής και η παράνομη κατοχική διοίκηση εμποδίζουν την επιστροφή τους.