1 4 5 blog / Genesis Photo Press: Νοεμβρίου 2014Genesis

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΜΑΝΤΖΟ… ή μάλλον για τα γραφεία του !!!


Ποιός δεν θυμάται το Ρομάντζο, το Πάνθεον και τη Βεντέτα, τα ιστορικά περιοδικά του Νίκου Θεοφανίδη; Γενιές και γενιές Ελλήνων και ελληνίδων (κυρίως εμείς οι μεγαλύτεροι…), γαλουχήθηκαν με τις ιστορίες τους.

Τα περιοδικά έχουν πια κλείσει και το ιστορικό κτίριο της οδού Αναξαγόρα 3-5, στην Ομόνοια, είχε εγκαταλειφτεί στη τύχη του.

Εδώ και 1 χρόνο όμως, «ξαναζωντάνεψε» και έγινε «θερμοκοιτίδα» νεοφυών επιχειρήσεων και χώρος καλλιτεχνικής έκφρασης.

Εδώ θα διαβάσετε τη συνέχεια….  http://www.romantso.gr/

Σε ότι με αφορά, θέλω να μοιραστώ μαζί σας μερικά εξώφυλλα από το αρχείο μου, όπου θα δείτε το «τότε» και το «τώρα».

 





Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Έφυγε ο σπουδαίος και πολύ αγαπητός τραγουδιστής Δημήτρης Μπαξεβανάκης άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το πρωί σε ηλικία 82 ετών στον Ευαγγελισμό.

Υπήρξε  ένας από τους πιο   πετυχημένους και αναγνωρισμένους τραγουδιστής της εποχή του, "ως άνθρωπος υπήρξε σεμνός, αξιοπρεπής, διακριτικός και ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του..


Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ

13 Νοεμβρίου, πρωί: 
Ασκείται καταχρηστικός έλεγχος στοιχείων σε φωτορεπόρτερ από μέλος διμοιρίας ΜΑΤ, έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

13 Νοεμβρίου, απόγευμα:
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (Ε.Φ.Ε), Μάριος Λώλος συναντά τον αρχηγό της ΓΑΔΑ, Υποστράτηγο Μιχαιρίνα  Κωνσταντίνο, για να διαμαρτυρηθεί για το επεισόδιο και να εξασφαλίσει ότι δεν πρόκειται να ασκηθεί αστυνομική βία σε βάρος φωτορεπόρτερ ιδίως κατά τη διάρκεια του τριήμερου εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Ο αρχηγός της ΓΑΔΑ τηλεφωνεί ενώπιον του Μάριου Λώλου στον διοικητή των ΜΑΤ και του δίνει εντολή να καταστήσει σαφές σε όλες τις βαθμίδες ιεραρχίας των ΜΑΤ ότι δεν πρέπει να παρενοχλούνται οι φωτορεπόρτερ κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους.
  
13 Νοεμβρίου, βράδυ:
Μέλος διμοιρίας ΜΑΤ χτυπά με γκλομπ στο μέτωπο τον φωτορεπόρτερ Γιάννη Λιάκο, την ώρα που φωτογράφιζε επεισόδια χαμηλής έντασης έξω από το Πολυτεχνείο.


Τα συμπεράσματα δικά σας.

Μετανάστες και τοξικομανείς αποτελούν τους «ενοίκους» αυτού του πάρκου


Πεδίον Άρεως. Αστικός Κήπος. Έχω κουραστεί να  μιζεριάζουμε και να κάνουμε μόνο παράπονα σε αυτήν την χώρα !!! 
Είμαστε άχρηστοι να διατηρήσουμε τα πάρκα.







 

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗΣ: Ένα μικρό αφιέρωμα στον σπουδαίο ερμηνευτή και φίλο με τα υπέροχα τραγούδια που ερμήνευσε με τον μοναδικό τρόπο του. Του εύχομαι να είναι γρήγορα κοντά μας.


                 Ο μεγάλος συνθέτης Λέανδρος Κοκκόρης  είχε πει ότι οι τραγουδιστές που του ταιριάζαν ήταν ο Μπαξεβανάκης και η Τζένη Βάνου,έκαναν άλλωστε επιτυχία τα "Αν κουράστηκες φύγε" και"Ρώτησα"  .Τραγούδια του είπαν μετά και οι Γ.Βογιατζής,Ζ.Κουρούκλη,Γιοβάννα,Φ.Δήμας­,Τ.Βαβάτσικος και πολλοί άλλοι.
O Δ.Μπαξεβανάκης  σπούδασε από μικρός  πιάνο και φλάουτο, ο πατέρας του δε ως μουσικός, ήθελε να τον κάνει  φλαουτίστα.       Αρκούσε όμως μια εμφάνιση στα ‘’Ταλέντα’’  του Γ.Οικονομίδη  ως ττραγουδιστή, για να ξεχωρίσει. Πρώτοι συνθέτες που τον στήριξαν ήταν ο Μίμης Πλέσσας και ο Γεράσιμος Λαβράνος που του έγραψε το πρώτο του τραγούδι ‘’Δεν θα μάθεις ποτέ’’ Ηχογράφησε πολλούς  δίσκους 45’ και τραγούδησε όλους τους συνθέτες της εποχής. Το 1964 πήρε το Α’Βραβείοστο φεστιβάλ Βαρκελώνης  με το τραγούδι του Αλέκου Γεωργιάδη ‘’Κάθε  ώρα και κάθε μέρα’’                    Το 1969 πήρε το Α’βραβείο στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού Θεσσαλονίκης.
Κόρονετ - Χειμώνας του ΄64. Ο Λέανδρος στο βιμπράφωνο, δεξιά του οι Κώστας Καβάκος, Νίκος Γκίνος, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, αριστερά του ο Θανάσης Αραπίδης και μπροστά ο Ηρακλής Θεοφανίδης
Αριστερά με τον αξέχαστο επίσης Μπάμπη Τσετίνη

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΡΙΚΗ

Ποτέ δεν περίμενα να φτάσει σε τέτοιο κατάντημα η πόλη.Tο περιστατικό αυτό συνέβη μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος.   Είµαι  χρόνια στους δρόµους  κάνοντας  διάφορα ρεπορτάζ, τέτοια ανθρώπινη κατάντια δεν έχω δεί.


Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Υπό βροχή άναψε η φλόγα του 32ου κλασικού Μαραθωνίου

Η βροχή που κυριάρχησε το πρωί του Σαββάτου δεν ήταν αρκετή για να εμποδίσει την τελετή αφής της Μαραθώνιας Φλόγας. Κάτω από ειδικό στεγασμένο χώρο στο σημείο της αφετηρίας του Αυθεντικού Μαραθωνίου η τελετή εξελίχθηκε κανονικά και η φλόγα όχι απλώς καίει στην βωμό.         Ο 80χρονος Τζορτς Χιρς, ιδρυτής του Μαραθωνίου της Νέας Υόρκης και η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ του ημιμαραθωνίου, Φλόρενς Κίπλαγκατ είχαν την τιμή να ανάψουν τον βωμό στην ιστορική αφετηρία του Μαραθωνίου στην πόλη του Μαραθώνα.



 Ο 80χρονος Τζορτς Χιρς, ιδρυτής του Μαραθωνίου της Νέας Υόρκης και η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ του ημιμαραθωνίου, Φλόρενς Κίπλαγκατ





Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Ορίστε τα χάλια μας στον χώρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου της Ελλάδος .Ποιος φταίει; δεν φταίω εγώ δεν φταίς εσύ φταίει ο Αρειανός από τον Ποσειδώνα.!:


    Το μόνο που φταίει είναι η ...κακή μας η μοίρα, καθόλου δεν απασχολεί ποιος φταίει, εκείνο που απασχολεί είναι ότι μιλάμε για το μεγαλύτερο μουσείο  της Ελλάδος  που είναι ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου στον τομέα της αρχαίας τέχνης  και υπάρχουν  αυτά τα χάλια;





- www.kalimera-arkadia.gr