1 4 5 blog / Genesis Photo Press: Ιουλίου 2015Genesis

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

‘’H THΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΠΑΦΙΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ  ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΥΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ’’                                               ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ( 11/6/75 )         ΑΡΘΡΟ 120-ΠΑΡ.4

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Οι Αφγανοί στο δρόμο των Ηρώων, ανάμεσα στις προτομές των Αγωνιστών.

Όταν η «επανάσταση» εξαντλείται στην καταστροφή του δημοσίου χώρου και όταν η έλλειψη κοινωνικής  πολιτικής συνείδησης έχουν μολύνει την καθημερινή πρακτική, μπορεί κανείς να ελπίζει και να περιμένει κάτι νέο;

Τουλάχιστον να σωζόταν το πάρκο… ίσως η επόμενη «οργισμένη» γενιά να ήταν πιο δημιουργική αν είχε βιώσει μια καλύτερη ποιότητα ζωής στην πόλη…



Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΚΛΕΦΤΟΠΟΛΕΜΟΣ !!! Ο ΚΑΘΕΙΣ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ…

Συμπατριώτες Έλληνες, αναγνώστες του φτωχικού αυτού blog
Απόψε 22 Ιουλίου 2015, στη φτωχή (τω πνεύματι) πλην τίμια… και χρεοκοπημένη ΚΑΙ επίσημα χώρα μας, η Πρόεδρος της Βουλής κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, προσπάθησε με κάθε τρόπο, μα με ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ να κερδίσει χρόνο για…?
ΑΒΥΣΣΟΣ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ…
Τι έκανε; Μα διπλασίασε το χρόνο ομιλίας της… Απλό, σοφό, αποτελεσματικό; …

ΕΛΛΑΣ ΟΛΕ !!! ΕΛΛΑΣ ΟΛΕ !!! ΕΛΛΑΣ ΟΙΜΕ…



Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ: Ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία για το Πεδίο του Άρεως Στο πλαίσιο της εφαρμογής της Προγραμματικής Συμφωνίας στους τομείς της ασφάλειας και της πολιτικής προστασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, υπάγεται μεταξύ άλλων, η υλοποίηση προγραμμάτων φύλαξης πάρκων και αλσών αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής. Έτσι συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών ενημερώνει την Περιφέρεια ότι τα πλαίσια εξόρμησης της 16.07.2015 και κατά τις ώρες 20:00-21:00 στο Πεδίον του Άρεως από αστυνομικούς του Ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Αστυνόμευσης του Δήμου Αθηναίων



Η εγκατάσταση των Αφγανών προσφύγων έφερε στο προσκήνιο το συνολικό πρόβλημα του Πεδίου του Αρεως. Το θέμα είχε συζητηθεί στις 9 Ιουλίου στο περιφερειακό συμβούλιο, με την εισήγηση να παραδέχεται πως στα 230 στρέμματα του Πεδίου υπάρχουν «συσσωρευμένα προβλήματα, καταστροφή και φθορές στις βασικές υποδομές του πάρκου λόγω της ημιτελούς εργολαβίας (ο ανάδοχος είχε κηρυχθεί έκπτωτος τον Αύγουστο 2014), αλλά και συνεχών βανδαλισμών λόγω της ελλιπούς φύλαξης και απουσίας συντήρησης. Επιπλέον, στην Αθήνα της κρίσης και της φτώχειας, το Πεδίον έγινε χώρος όπου εκδηλώνονται φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού: άστεγοι, τοξικοεξαρτημένοι, πρόσφυγες, σεξουαλική εκμετάλλευση και πορνεία κ.λπ.». Στην απόφαση υπάρχει ένα σχέδιο ζωντανέματος του πάρκου, σε συνεργασία με τον δήμο, τις τοπικές κοινωνίες, το Οικονομικό και Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, ενώ υπάρχει και μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΛ.ΑΣ. για προληπτική δράση.







Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Εγκατάσταση των λαθρομεταναστών στο Πεδίο του Άρεως. Αποτελεί έξοχο παράδειγμα της ελληνικής διαχείρισης των δημόσιων χώρων!!! Η μεγαλεπήβολη ανάπλαση 9.000.000 εκατομμυρίων ευρώ του 2010 παραδόθηκε από την Υπερνομαρχία με δόξες και τιμές... αλλά κοιτάξτε τη σημερινή του κατάσταση...

 Το Πεδίο του Άρεως έχει μετατραπεί σε ένα πολυπολιτισμικό μωσαϊκό. Λαθρομετανάστες, που διεκδικούν την ιδιότητα του πρόσφυγα, άγνωστο με ποιο τρόπο, αλλά προφανώς καθοδηγούμενοι...





ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ ΑΡΧΕΙΟ: H ΠΡOΦHTEIA...


Tα πηγαδάκια των παιδιών... της Βουλής των Ελλήνων εν ετει 2015







Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

To τέλος της πολιορκίας της Ελληνικής Βουλής

Μολότοφ και δακρυγόνα διέλυσαν τη συγκέντρωση ενόσω στο εσωτερικό της συνεχιζόταν  η συζήτηση. Τα  σοβαρά επεισόδια  ξέσπασαν λίγο μετά τις 9 το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και τα ΜΑΤ και κατέληξαν με προσαγωγές και εναν τραυματία μεταξύ των διαδηλωτών. 




Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Τρίπολη: Aπό την εκδήλωση για τους εκτελεσμένους της περιόδου 1947-1949


Η εκδήλωση έγινε  στον Άγιο Αθανάσιο στην Τρίπολη  με πανελλαδικό χαρακτήρα και οργάνωση από την ΚΕ του ΚΚΕ.

Το Στρατοδικείο Τρίπολης έμεινε γνωστό ως "θανατοδικείο", λόγω του μεγάλου αριθμού θανατικών καταδικών που εξέδωσε σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του. Εξέδωσε 370 θανατικές καταδίκες, ενώ "μοίρασε" συνολικά έξι χιλιετίες χρόνια φυλακή. Καταδικάστηκαν εκατοντάδες στελέχη και μέλη του παράνομου μηχανισμού του ΚΚΕ και αντάρτες του ΔΣΕ που πιάστηκαν ζωντανοί στα πεδία των μαχών. Καταδικάστηκαν και όσοι εξέφραζαν συμπάθεια ή βοηθούσαν τους αντάρτες του ΔΣΕ, έστω και με "μια φέτα ψωμί".
Το παράδειγμα των εκατοντάδων εκτελεσμένων κομμουνιστών, που στα έκτακτα στρατοδικεία δεν λύγισαν, αλλά στάθηκαν παλικαρίσια απέναντι στους στρατοδίκες, που θυσίασαν το ατομικό τους συμφέρον βάζοντας το “εμείς” πάνω από το “εγώ”, αποτελεί απόδειξη της κομμουνιστικής στάσης ζωής, ηρωισμού, αντοχής στις δυσκολίες της ταξικής πάλης. Δεν επέλεξαν τη "δήλωση μετανοίας", την υποταγή και το συμβιβασμό με τους εκμεταλλευτές τους γιατί ένιωθαν ότι απέναντι στους καταπιεστικούς μηχανισμούς της αστικής τάξης δεν εκπροσωπούν ούτε υπερασπίζονται τον εαυτό τους, αλλά το ψωμί, τα δικαιώματα, τη λευτεριά του λαού, στη δύναμη του οποίου πίστευαν και δεν έχασαν ποτέ την πίστη τους. Γιατί ήξεραν ότι υπερασπίζονταν αυτό που έπρεπε να γίνει, αυτό που είναι δίκαιο, αληθινό, αναγκαίο, ακόμα και αν φαινόταν ότι δεν μπορούσε να γίνει. Η πλειοψηφία των εκτελεσμένων είναι από τους Νομούς Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας





 

Ποιος θα εφαρμόσει το Νόμο;


Του Χρήστου Πριτσαπίδουλα – Γιαννακόπουλου

Δημοσιογράφου, μέλους της ΕΣΗΕΑ

 

Η  ελληνική δημοσιογραφία έσπασε τα όρια της καθιερωμένης δεοντολογίας – που ορίζουν ο νόμος και οι θεσπισμένοι κανόνες από τους έλληνες και τους ξένους δημοσιογράφους με τα συνδικαλιστικά τους όργανα.

Ιδιαίτερα στην προεκλογική περίοδο του Δημοψηφίσματος οι ενδιαφερόμενοι για το ΝΑΙ συγχρονισμένοι και οπλισμένοι αγνόησαν τα «δεν επιτρέπεται» και επιχείρησαν τη συντριβή του αντιπάλου ΟΧΙ. Δυστυχώς γι’ αυτούς δεν εισακούστηκαν από την πλειοψηφία του ψηφοφόρου – Λαού. Τσαλαπατήθηκαν αγρίως… Το πολύχρωμο Όχι πέρασε σαν οδοστρωτήρας.

Το Δημοψήφισμα πέρασε, τα επακόλουθα τα ζούμε ζωντανά και η ζωή μας θ’ αλλάξει κι άλλο, άγνωστο προς ποια κατεύθυνση. Ο καθένας μας την αισθάνεται ανάλογα με τις δυνατότητές της ∙ με άνεση αν δε του λείπουν τα φράγκα εδώ ή έξω, και με στρίμωγμα αν το χρήμα σταλάζει αργά και τσιγκούνικα από την τράπεζα. Οι φτωχοί γίνονται πιο δυστυχισμένοι… ποιος νοιάζεται γι’ αυτούς.

Τι θ’ απογίνουν όμως οι σταρ της ραδιοτηλεόρασης που αγνόησαν «νόμους και προφήτες»; Ποιος είναι σε θέση να τους τιμωρήσει ή έστω να τους τσαλακώσει; Και όσες εταιρείες δημοσκοπήσεων «έπεσαν έξω»;   

Από την επομένη, οι τηλεπαρουσιαστές που έκαναν το άσπρο μαύρο και συνταυτίστηκαν με τα συμφέροντα των αφεντικών και των «δανειστών», τα άκουσαν από ορισμένους αντίπαλους πολιτικών, ανταλλάχτηκαν …ομορφιές, αλλά πέραν τούτων τί;

Ποιος από την Εξουσία θα επιβάλλει το ΝΟΜΟ, ποιο όργανο δημοσιογραφικό θα υπενθυμίσει δυναμικά τους δεδομένους κανόνες; Το βλέπω χλομό, όταν υπολογίσουμε πρόσωπα, συμφέροντα …και φυσικά προϊστορία. Μάλλον όλα θα λησμονηθούν. Θα βοηθήσουν οι «κομματικές ιστορίες» που άνοιξαν, η αλλαγή πολιτικού σκηνικού και το χρήμα που πλέον ρέει με διάφορες μορφές.

Τα γεγονότα, σαν ψιλή άμμος, που την σκορπίζει ο σιμούν της έρημης πατρίδας σκεπάζει τα πάντα. Καλή Λαμπρή, συνέλληνες.     

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην οδό Ιπποκράτους & Λ.Αλεξάνδρας

Γυναίκα στο τιμόνι έχασε τον έλεγχο & στη συνέχεια εμβόλισε πεζή ... 


Η Γυναίκα οδηγός της  BMW

 




Οι προτροπές της ΠΟΕΣΥ και η εισαγγελική έρευνα και η εισαγγελική έρευνα

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) με λύπη διαπιστώνει ότι αποσιωπήθηκαν και δεν εισακουστήκαν τόσο οι προτροπές της, όσο και οι υποδείξεις της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, κατά την προ του Δημοψηφίσματος περίοδο, ότι οι δημοσιογράφοι οφείλουν να παρουσιάζουν τις ειδήσεις με τη νηφαλιότητα και την ψυχραιμία που απαιτούν οι συνθήκες, ανεπηρέαστοι από τις τυχόν προσωπικές τους πεποιθήσεις, ώστε να διαφυλάσσεται η αντικειμενικότητα και να μην προκαλείται αναίτια σύγχυση και πανικός στο κοινό, δεν εισακούστηκαν από μικρή αλλά προβεβλημένη μερίδα ραδιοτηλεοπτικών κυρίως ΜΜΕ.
Αποτέλεσμα της συμπεριφοράς αυτής, ήταν η δικαστική έρευνα που ξεκινά η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηλεοπτικοί σταθμοί και άλλα ΜΜΕ παραβίασαν την εκλογική νομοθεσία με τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα του Δημοψηφίσματος.
Το αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας – εάν από τον τρόπο που συγκεκριμένα ΜΜΕ κάλυψαν το σύνολο των εξελίξεων της περασμένης εβδομάδας (κλείσιμο τραπεζών, ΑΤΜ, διαχείριση δημοσιευμάτων περί κουρέματος καταθέσεων αλλά και σχετικά με το διακύβευμα του δημοψηφίσματος και το τι μέλλει γενέσθαι σε ένα πιθανό «όχι») έχουν διαπραχθεί αδικήματα όπως: απόπειρα επηρεασμού ψηφοφόρων και απόπειρα νόθευσης εκλογικού αποτελέσματος – ασφαλώς δεν τιμά το επάγγελμα. Ωστόσο, η συγκεκριμένη έρευνα δεν αφορά τη συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων, οι οποίοι άσκησαν υποδειγματικά το λειτούργημά τους.
Αυτονόητον είναι ότι η ΠΟΕΣΥ αποδοκιμάζει και τις πράξεις βίας κατά δημοσιογράφων, ως αντίδραση για τον τρόπο που λειτουργούν.

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Ποιος θα εφαρμόσει το Νόμο;

Του Χρήστου Πριτσαπίδουλα – Γιαννακόπουλου
Δημοσιογράφου, μέλους της ΕΣΗΕΑ

 Η  ελληνική δημοσιογραφία έσπασε τα όρια της καθιερωμένης δεοντολογίας – που ορίζουν ο νόμος και οι θεσπισμένοι κανόνες από τους έλληνες και τους ξένους δημοσιογράφους με τα συνδικαλιστικά τους όργανα.
Ιδιαίτερα στην προεκλογική περίοδο του Δημοψηφίσματος οι ενδιαφερόμενοι για το ΝΑΙ συγχρονισμένοι και οπλισμένοι αγνόησαν τα «δεν επιτρέπεται» και επιχείρησαν τη συντριβή του αντιπάλου ΟΧΙ. Δυστυχώς γι’ αυτούς δεν εισακούστηκαν από την πλειοψηφία του ψηφοφόρου – Λαού. Τσαλαπατήθηκαν αγρίως… Το πολύχρωμο Όχι πέρασε σαν οδοστρωτήρας.
Το Δημοψήφισμα πέρασε, τα επακόλουθα τα ζούμε ζωντανά και η ζωή μας θ’ αλλάξει κι άλλο, άγνωστο προς ποια κατεύθυνση. Ο καθένας μας την αισθάνεται ανάλογα με τις δυνατότητές της ∙ με άνεση αν δε του λείπουν τα φράγκα εδώ ή έξω, και με στρίμωγμα αν το χρήμα σταλάζει αργά και τσιγκούνικα από την τράπεζα. Οι φτωχοί γίνονται πιο δυστυχισμένοι… ποιος νοιάζεται γι’ αυτούς.
Τι θ’ απογίνουν όμως οι σταρ της ραδιοτηλεόρασης που αγνόησαν «νόμους και προφήτες»; Ποιος είναι σε θέση να τους τιμωρήσει ή έστω να τους τσαλακώσει; Και όσες εταιρείες δημοσκοπήσεων «έπεσαν έξω»;   
Από την επομένη, οι τηλεπαρουσιαστές που έκαναν το άσπρο μαύρο και συνταυτίστηκαν με τα συμφέροντα των αφεντικών και των «δανειστών», τα άκουσαν από ορισμένους αντίπαλους πολιτικών, ανταλλάχτηκαν …ομορφιές, αλλά πέραν τούτων τί;
Ποιος από την Εξουσία θα επιβάλλει το ΝΟΜΟ, ποιο όργανο δημοσιογραφικό θα υπενθυμίσει δυναμικά τους δεδομένους κανόνες; Το βλέπω χλομό, όταν υπολογίσουμε πρόσωπα, συμφέροντα …και φυσικά προϊστορία. Μάλλον όλα θα λησμονηθούν. Θα βοηθήσουν οι «κομματικές ιστορίες» που άνοιξαν, η αλλαγή πολιτικού σκηνικού και το χρήμα που πλέον ρέει με διάφορες μορφές.
Τα γεγονότα, σαν ψιλή άμμος, που την σκορπίζει ο σιμούν της έρημης πατρίδας σκεπάζει τα πάντα. Καλή Λαμπρή, συνέλληνες.     

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Λίγο πριν χρεοκοπήσουμε, διορίστηκε στην ΕΥΔΑΠ με πλειοψηφία από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ο διορισμός του Ιωάννη Μπενίση, στη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ Α.Ε


Λίγες ώρες προτού ένα κράτος χρεοκοπήσει επίσημα επιλέγοντας να μην πληρώσει τη δόση προς το ΔΝΤ, πραγματοποιείται διορισμός  καθώς η τοποθέτηση του Γιάννη Μπενίση στη θέση του νέου διευθύνοντα συμβούλου της ΕΥΔΑΠ  ''O κ. Μπενίσης είναι ο σύντροφος της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου''