1 4 5 blog / Genesis Photo Press: Φεβρουαρίου 2016Genesis

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

50 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Όταν οι Αθηναίοι συγκεντρώνονταν στους δρόμους, έξω από τις βιτρίνες των καταστημάτων και  στην πλατεία Συντάγματος  για να παρακολουθήσουν εκείνες τις πρώτες εκπομπές γοητευμένοι από το πρωτόγνωρο γι’ αυτούς θέαμα

TA ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ

 Ποιος Φταίει που τα Παιδιά βιώνουν την ταλαιπωρία αλλά δεν χάνουν την παιδική τους αθωότητα και ανεμελιά.







Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Η σύλληψη δύο δημοσιογράφων και ενός εκδότη με την κατηγορία για εκβίαση επιχειρηματιών, ΔΕΚΟ και Τραπεζών, μας υπενθυμίζει ότι δεν ζούμε σε έναν κόσμο "αγγελικά πλασμένο" και στην περίπτωση που η ελληνική δικαιοσύνη αποφανθεί καταδικάζοντας τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους στην υπόθεση, είναι αυτονόητη η αποβολή τους από τη δημοσιογραφική οικογένεια.Ο δημοσιογραφικός κόσμος οφείλει και πρέπει να στέκεται απέναντι από την όποια εξουσία, πολιτική, οικονομική-επιχειρηματική ή άλλη και να ερευνά και να αναδεικνύει χωρίς εμπόδια ή εξαρτήσεις τα "κακώς κείμενα" όπου κι αν εμφανίζονται αυτά, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Η απρόσκοπτη δημοσιογραφική έρευνα και κριτική, όσο σκληρή κι αν είναι, με βάση και τους κανόνες δεοντολογίας, δεν πρέπει να συγχέεται με τη μεμονωμένη εργαλειοποίηση της δημοσιογραφικής ιδιότητας ή της εκδοτικής δραστηριότητας από ορισμένους που έχουν σαν σκοπό είτε την αποκόμιση "μαύρου" χρηματικού οφέλους είτε τη δημιουργία εξωθεσμικών ομάδων πίεσης και εκβιασμών σε βάρος στοχοποιημένων πολιτών ή οργανισμών.


Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΕΚΔΟΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΚΒΙΑΣΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΔΕΚΟ, ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ.


Επιπλέον, άσκησε ποινική δίωξη για παράβαση του Νόμου περί όπλων στον Τάκη Μαυρίκο.Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα της αστυνομίας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εμπλέκονται και άλλα άτομα στην πολύκροτη αυτή υπόθεση. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο τζίρος της εγκληματικής οργάνωσης έφθανε μέχρι και 500.000 ευρώ το μήνα











Η ΡΟΗ ΣΤO ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΆΡΕΩΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΜΕΙΩΤΗ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΠΛΕΟΝ ΒΑΣΗ


















 

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΑΦΕ

Η Πανελλήνια  Ένωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ), πραγματοποίησε εκδήλωση - απάντηση: «Σ' αυτούς που διαστρέβλωσαν  την Ιστορία, σ' αυτούς που θέλουν να διαμορφώνουν μια κοινωνία χωρίς μνήμη και κρίση» - όπου  παρουσιάστηκε  το ιστορικό βιβλίο  του Κομμουνιστή και ΕΑΜίτη Δημήτρη Γληνού: «Τι είναι και τι θέλει το ΕΑΜ».


ΕΦΥΓΕ ΠΛΗΡΗΣ ΗΜΕΡΩΝ Ο ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

Πέθανε σήμερα, σε ηλικία 92ετών ο φωτορεπόρτερ  Γιάννης Κυριακίδης. Πιστός στην πόλη που γεννήθηκε, στο "λασπότοπο" της Καλαμαριάς, όπως τον χαρακτήριζε,  έμεινε να φωτογραφίζει και να καταγράφει όλη την ιστορία της Θεσσαλονίκης, μέχρι το τέλος της ζωής του.
Γεννήθηκε στις 10 Μαΐου του 1924 -από πρόσφυγες πόντιους γονείς- και η αγάπη του για τη Θεσσαλονίκη τον έκανε να αρνηθεί πολλές προτάσεις από μεγάλες εφημερίδες της Αθήνας.
Μέσα από την πολύχρονη καριέρα του και την εμμονή του για μια «άλλη ματιά», η Θεσσαλονίκη έχει ένα πλούσιο και πολύτιμο ιστορικό φωτογραφικό αρχείο, με όλα τα σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την πόλη και που φέρουν την ιδιαίτερη  σφραγίδα του φωτορεπόρτερ Γιάννη Κυριακίδη. Για τη φωτογραφία που ονειρευόταν, στην 70χρονη φωτογραφική του καριέρα, δε δίστασε να επιστρατεύσει από σκάλες μέχρι… τανκς κι αεροπλάνα για να αποδώσει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο την ιστορία που διαδραματιζόταν μπροστά του  και κατέγραφε στο φωτογραφικό του φιλμ.

Οι σημαντικότερες φωτογραφίες του καθώς και πολλές εμπειρίες του εκδόθηκαν σε  βιβλίο με τον τίτλο «Γιάννης Κυριακίδης – Ζωή γεμάτη εικόνες» που εκδόθηκε και κυκλοφόρησε το 2013.
Η κηδεία του Γιάννη Κυριακίδη θα γίνει  την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016,  στις 12 το μεσημέρι από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.


ΓΥΦΤΟΙ ΣΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ ΜΕ 89 ΛΗΣΤΕΙΕΣ



Δύο γύφτοι συνελήφθησαν το βράδυ της περασμένης κυριακής ,   για συμμετοχή  σε ληστείες.
Ήταν  μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε διάφορες περιοχές της δυτικής αττικής.






 
 
 
 

 
 

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

ΤΙ ΥΠΟΝΟΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ; Ο ΠΑΝ. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ

Κοιτάξτε προσεκτικά το περιεχόμενο της φωτογραφίας και μη βιάζεστε να βγάλετε συμπέρασμα. Τι βλέπετε ; Δυο υπουργούς, τον επί των Εσωτερικών Παν. Κουρουμπλή και τον επί της Υγείας Ανδρέα Ξανθό "να κοιτάζουν" ένα έγγραφο. Αυτό συμπεραίνετε ; Απρόσεκτοι που είστε. Για ξανακοιτάξτε. Το βρήκατε : Κάτι λέει ο ένας και ο άλλος έσκυψε για ν' ακούσει. Έτσι μπράβο. Κοίτα να δεις φίλε μου, τι παιχνίδι παίζει καμιά φορά ο φακός            χ.π.γ.
                                                                                                                                                                                               Χ.Π.Γ.              

TO ΓΚΡΦΙΤΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

ΠΕΡΙ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ


 

Ευρέθη άνθρωπος που κατήγγειλε δημοσίως τον Διονύσιο Σολωμό,  Ομοφυλόφιλο, Eβραίο, Μεθύστακα και Ελευθεροτέκτονα. Ο άνθρωπος αυτός, σύμφωνα με τις εντολές που ακολουθεί πιστά από τ’ αφεντικά του, λίγα είπε. Το ότι κρατάει ελέω Ολιγαρχών ένα μικρόφωνο, δεν τον απαλλάσσει, όμως, απ’ το βαρύ ιστορικό ατόπημα που διέπραξε.

Όλα τ’ ανωτέρω θα μπορούσα να τα προσπεράσω μέσα στη γενική σήψη που επικρατεί, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως. Εκείνο που δεν μπορώ να προσπεράσω είναι η επίσημη –κρύα–  απάντηση του πρώτου πολίτη της Ζακύνθου, που δεν είναι άλλος από τον Δήμαρχό της. Ή δεν θα έπρεπε να απαντήσει, ή αφού απάντησε να είναι σοβαρός και με ιστορικά στοιχεία να τον αποκαθηλώσει. Δήμαρχε αυτά ήταν όλα κι’ όλα τα επιχειρήματά σου; Αυτό ήταν το οπλοστάσιό σου για να υπερασπιστείς, από τους φασίζοντες στη σκέψη, όχι τον οποιονδήποτε Ζακυνθινό, αλλά τον «εθνικό μας ποιητή;».

Αγαπητοί φίλοι, εμείς τον Διονύσιο Σολωμό τον γνωρίζουμε ως έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές, και μάλιστα μέσα από τον «Ύμνο στην Ελευθερία», ως εθνικό ποιητή.

Κύριε εσάς που η ασυνειδησία σας, Σκάει και πλαντάζει, γιατί δεν τον κρίνατε ως ποιητή, αλλά του επιτεθήκατε για την προσωπική του ζωή; Εσείς και η παρέα σας που λειτουργείτε ως φερέφωνα της «Νέας Τάξεως Πραγμάτων», και ουρλιάζετε για τ’ ανθρώπινα δικαιώματα, και φυσικά για την ηθική, γιατί δεν σεβαστήκατε, τ’ ανθρώπινα δικαιώματα του –νεκρού– ποιητή Διονυσίου Σολωμού;

Φυσικά οι απαράδεκτες κατηγορίες είναι ένα καμουφλάζ, άλλο σας ενοχλεί. Είναι η λέξη «Εθνικός», που είναι ταυτισμένη με τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Εναντίον αυτής της λέξεως βάλετε. Είστε χαμηλού επιπέδου νοημοσύνης, δεν σας θεωρώ και τόσο ευφυή, διότι, γιά τέτοιου είδους υψηλής τεχνολογίας προπαγάνδα χρειάζεστε εκπαίδευση. Αλλά πιστέψτε με δεν είστε καλός μαθητής.

Θα σας το εξηγήσω εγώ με απλά λόγια. Δεν σας κόφτει αν είναι ομοφυλόφιλος, άλλος είναι ο σκοπός σας. Η λέξη «εθνικός ποιητής» πρέπει να σπιλωθεί να εξαφανιστεί από την συνείδηση των Ελλήνων. Αυτός είναι ο στόχος της επιθέσεως, αυτή είναι η εντολή των ανθρώπων της «Νέας Τάξεως» που υπηρετείτε.  Αν ήθελες να κατηγορήσεις –γενικά– την ομοφυλοφιλία, γιατί δεν κάνεις ένα ρεπορτάζ γιά τους ανθρώπους της «Βουλής;» Ακόμα κοίταξε δίπλα σου, μέσα στο σταθμό που εργάζεσαι, θα βρεις σπουδαίο υλικό.

Επομένως γιατί βρε άνθρωπέ μου δεν μας είπες ξεκάθαρα απ’ την αρχή την αλήθεια; Ακούστε κύριοι, το ψωμί μου βγάζω, υπάλληλος είμαι και υπερασπίζομαι την «Νέα Τάξη», τι να κάνω πρέπει κι’ εγώ να ζήσω… άλλωστε δεν είμαι και ο μόνος. Σου ομιλώ με ειλικρίνεια, θα σε έβλεπα με συμπάθεια…, αλλά τώρα τι να δικαιολογήσω; Να δικαιολογήσω την ανεντιμότητά σου; την έλλειψη ηθικής, την τσαχπινιά σου; 

Τον κατηγόρησες ακόμα και ως «μεθύστακα», ένα έχω να αναφέρω, μακάρι όλοι οι μεθύστακες να είχαν τόση φλόγα και πάθος για την Ελλάδα, και να έγραφαν τέτοιους στίχους. Η ιστορία αναφέρει ό,τι καθισμένος σε μια ακρογιαλιά, ώστε να βλέπει προς το Μεσολόγγι, [θέλεις πίνοντας και το κρασάκι του; Ναι πίνοντας,  τραβάς κάνα ζόρι;] δακρυσμένος μονολογούσε, «κράτα καημένο Μεσολόγγι». Λέω ψέματα; Και το ποίημά του «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» που έγραψε για το Μεσολόγγι, κι’ αυτό είναι ψέμα; Ή μήπως θαρρείς ότι είναι αποτέλεσμα του κρασιού; Αλλά και έτσι να είναι, «ευλογημένος ο Διόνυσος» που ενέπνευσε τέτοιον ποιητή…

Λες ήταν «Εβραίος», ε και; Μήπως μέσα στη λύσσα της Νέας Τάξης, θέλεις να σφάξουμε όλους όσους δεν μετέχουν της χριστιανικής ή μουσουλμανικής θρησκείας; Σπουδαίος ανθρωπιστής είσαι, και υπέρ της ελεύθερης θρησκευτικής έκφρασης. Είσαι και δόλιος, διότι, το ξέρεις καλά, αφού εντέχνως καλλιεργήθηκε μίσος και λύσσα κατά των Εβραίων, τώρα χρησιμοποιείτε τους ανυποψίαστους, παγιδευμένους θρησκευτικά Έλληνες, ως στήριγμα για να περάσετε την προπαγάνδα της «Νέας Τάξης».

Αλλά και εκείνο το «Ελευθεροτέκτων» τι διάολο το ήθελες; Ανέβα μερικά σκαλιά, στο ίδιο κτήριο, να δεις πόσοι τέτοιοι βρίσκονται στο διοικητικό συμβούλιο του σταθμού που εργάζεσαι και όχι μόνο… Και εξαπολύεις κατηγορία εναντίον του Σολωμού, ότι είναι Μασόνος. Μπορείς να μας πεις σε ποια Στοά τον βρήκες εγγεγραμμένο; Μήπως κρατάς κανένα δικό του «πίνακα χαράξεως» και μας το κρύβεις; Ή μήπως είσαι και συ Ελευθεροτέκτων και έχεις εσωτερική ενημέρωση; Τύφλα στη γνώση σου, προανέφερα ό,τι είσαι κακός μαθητής, θα μπορούσες να γράψεις αυστηρή κριτική για το έργο του, αλλά είπαμε δεν σε ενδιαφέρει το έργο του, αλλά η λέξη «Εθνικός ποιητής».

Και καλά οι επαγγελματίες εργολάβοι, τα μαστόρια στην παραπληροφόρησης τη δουλειά τους κάνουν, αλλά οι άλλοι; Ας πούμε και δύο λόγια και γι’ αυτούς έτσι για την ιστορική πραγματικότητα που ζούμε σήμερα.

Μες στην πολιτεία μας λειτουργούν διάφοροι «θεσμικοί» φορείς.  Δεν σας εντυπωσίασε πως κανένας φορέας, απ’ όσα γνωρίζω δεν αντέδρασε στη λάσπη του κ. Σκάει και πλαντάζει;

Εκείνοι οι Ακαδημαϊκοί, οι αυτοκλιθέντες μάλιστα και αθάνατοι, τελικά υπάρχουν, ζουν, ή έχουν πεθάνει; Το πτηνόν δεν αντιδρά για πολλοστή φορά. Μάλλον πρέπει να έσκασαν απ’ την δημοσιότητα που τους παρέχει ο κ. Σκάει και πλαντάζει, άλλη εξήγηση δεν έχω. Διότι να σκεφτώ ό,τι παίρνουν ληγμένα και το ξέχασαν, δεν είναι στις προθέσεις μου, ούτε ισχύει αφού είναι αθάνατοι.

Εκείνοι οι λαλίστατοι Σύλλογοι των κυρίων κυρίων καθηγητών –η πλειοψηφία απ’ αυτούς– τι έγινε, πέθαναν κι’ αυτοί;

Οι άλλοι οι καλοί και φιλάνθρωποι που φορούν μαύρα, τι έγινε εξαφανίστηκαν κι αυτοί; Αχ και να μπορούσα ν’ ανοίξω το στόμα μου, όχι για το θρησκευτικό ζήτημα, αλλά για την ασυδοσία του ήθους τους… χωρίς την επέμβαση του εισαγγελέα!!!

Εκείνοι οι άλλοι, οι εθνοπατέρες, καλέ εκείνοι οι έμποροι, που φέρουν και τον τίτλο του βουλευτή ή βολευτή, βούβα και αυτοί; Ε! τότε να το κλείσουμε το μαγαζί…

Φυσικά υπάρχουν και «οι πνευματικοί» άνθρωποι που μας βομβαρδίζουν στις διαλέξεις με τις ανοησίες τους, τι έγιναν αυτοί, όλοι βούβα; Τι έχει συμβεί βρε παιδιά; Μήπως το πτώμα βρίσκεται σε αποσύνθεση και η οσμή μας δεν λειτουργεί;

Άφησα τελευταίους τους Πανεπιστημιακούς μας δασκάλους. Σκέφτομαι αφού μου βγήκε αυθόρμητα η λέξη «τελευταίους», κρίνω καλό να μη πω τίποτα αφού πάντα, πλέον, θα είναι τελευταίοι.

Τελικά κανένας δεν είχε λίγο χρόνο να γράψει δύο λέξεις, έστω σαν επικήδειο, για τον «Εθνικό μας ποιητή;» Και όμως, ο ποιητής μας έχει έτοιμη την απάντηση που περιμένουμε:

Βασανισμένε μου λαέ

καλέ κι’ αγαπημένε

πάντοτε ευκολοπίστευτε

και πάντα προδομένε!

Στη Νέα Τάξη πραγμάτων δεν χωράει στις μνήμες των ανθρώπων τέτοιος ποιητής…

Εμείς είμαστε με τον άνθρωπο, οι άλλοι, είναι στην απέναντι πλευρά, εκεί που οι άνθρωποι έχουν μεταλλαχτεί σε κτήνη, αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους και τους διαβάζουν ως πράγματα και αριθμούς.

Τι άλλο περιμένουμε –επιτέλους– για να ακούσουμε τον ποιητή; Είναι στη φύση του ανθρώπου να δικαιώνονται πάντα οι ποιητές; Όσοι διαβάζουν την ιστοσελίδα μας, θα θυμούνται το σχετικό άρθρο.

Καταλάβατε τίποτα κ. Δήμαρχε απ’ ότι συμβαίνουν γύρω μας;   

Hellenicpaedia.gr / Διονύσιος Σολομός / Κωνσταντίνος ο Επισκέπτης

 

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Λάκης Λαζόπουλος ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με την ατάκα που είπε για τα άτομα που είναι καθηλωμένα σε αναπηρικό καροτσάκι, με αποτέλεσμα να γίνει χαμός. Ο γνωστός παρουσιαστής μιλώντας για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έκανε το εξής σχόλιο: «Όταν ο άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε καρέκλα, σιγά σιγά το μυαλό του καθηλώνεται σε μια ιδέα. Αυτό το θεωρώ παράνοια, παραφροσύνη».
Όπως ήταν λογικό αυτό το σχόλιο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ...
καθώς προσβάλλει όλους τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας.
Πατέρας παιδιού με αναπηρία ξεσκίζει τον Λάκη Λαζόπουλο μέσω Facebook! Δείτε το οργισμένο σχόλιο. Απαιτώ ως πατέρας παιδιού σε αμαξίδιο με αναπηρία άνω του 80% αλλά με μυαλό ξυράφι, όσοι από εσάς βλέπετε Λαζόπουλο από ευχαρίστηση και για ψυχαγωγία να με διαγράψετε από φίλο σας, όχι μόνο στο εικονικό του facebook αλλά και στην ζωή. Εσένα Λάκη σκατάνθρωπε θα σε κρίνει ο κόσμος όταν έρθει η ώρα, άλλωστε όλοι οι Γκέμπαιλς της ιστορίας, είτε από σφαίρα πήγανε είτε από σχοινί…
Ελπίζω όλες οι οργανώσεις ΑΜΕΑ να αντιδράσουν… ελπίζω…

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΛΛΙΜΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16/2 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 17/2.


Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια αντιστέκονται στην πολιτική ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας και ιδιαίτερα στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ και ΟΛΘ. Καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις και τα πολιτικά και νομικά πραξικοπήματα που συντελούνται στην διαδικασία πώλησης του ΟΛΠ και σηματοδοτούν την ίδια διαδικασία και για τον ΟΛΘ.



Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Απίστευτο: Βανδαλισμός στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατωτη την ημέρα της μεγάλης συγκέντρωσης της Παρασκευής

  Η ασέβεια ήθελε μαγκούρα κρητική:  Η φωτογραφία ουδέποτε ψεύδεται. Γι' αυτό υπάρχουν περιπτώσεις που οι φωτογραφίες πιστοποιούν  το γεγονός. Είναι τότε που τα λόγια δεν επαρκούν να εικονογραφήσουν -αυτά βγάζουν το υποκειμενικό συναίσθημα.
Οι φωτογραφίες που παραθέτουμε είναι καθαρά ειδησεογραφικές και τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου των αγροτών, από τον πολύπειρο Δημήτρη Αλεξιάδη. Ήταν εκεί καθ' όλη τη διάρκεια του γεγονότος που συντάραξε την Ελλάδα κι έχει διάρκεια με απρόβλεπτες συνέπειες.
Αυτό που τον αναστάτωσε όμως είναι οι σκηνές που αντίκρισε και απαθανάτισε φωτογραφικά... στον Άγνωστο Στρατιώτη !
Μια ετερόκλητη ομάδα, από διαδηλωτές, διαφόρων κομματικών αποχρώσεων, μια "κυρία δημοσιογράφος" και κάποιοι περίεργοι είχαν ...καταλάβει οι άθλιοι το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και συζητούσαν (;) διαπληκτίζονταν (;) περνούσαν την ώρα τους λέγοντας βλακείες (;) -χωρίς να σκέπτονται την ιερότητα του χώρου.
Φρουρά δεν υπήρχε (φανταστείτε το λόγο), όλα ήταν χύμα και φυσικά και το μυαλό των εν λόγω "ελλήνων". Δεν άντεξε ο Δημήτρης. Άρχισε να φωνάζει... ουδείς άκουγε, στον κόσμο τους.
Είδε κι αποείδε, βρήκε μπροστά του έναν Κρητίκαρο, του μίλησε, εκείνος κατάλαβε τη σοβαρότητα του ατοπήματος των "αγωνιστών" (και των περιέργων που πάντα καταφτάνουν ... για να δουν) κι όρμησε κραδαίνοντας θυμωμένος τη μαγκούρα του. Τους απώθησε λεβέντικα. Πως αλλιώς να το πω;
-Η δημοσίευση των στιγμιότυπων της ντροπής πραγματοποιείται με μια κάποια καθυστέρηση για να μην διαταραχτεί το Πνεύμα των Ημερών.

              
Χρ. Π/Γ                
ΚΑΙ  ΔΗΜΟΣΟΓΡΑΦΟΣ