1 4 5 blog / Genesis Photo Press: Μαΐου 2016Genesis

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ

Οι συστημικοί -ελληνικοί- τηλεοπτικοί σταθμοί αυτές τις ημέρες, όταν στη Βουλή περνά η νέα μαμούθ νομοθεσία – λαιμητόμος, με τους έμμεσους φόρους (κατά τα άλλα ‘’δεν κόβεται δεκάρα από τις συντάξεις’’),σιωπούν ή τρομοκρατούν, ενώ δίνουν άφθονο χρόνο στις αντιδράσεις των Γάλλων εργαζομένων για τη νομοθεσία που επιβάλλει ο «σοσιαλιστής» κ. Ολάντ. Και δεν σταματούν να χτυπούν αλύπητα τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, κ. Μαδούρο, που δεν υποκύπτει στις μεθοδευμένες, από τις πολυεθνικές, διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης, η οποία μάλιστα καλεί το στρατό να παρέμβει για να τερματίσει (η ψηφισμένη από το Λαό) …’’τυραννία’’ του προέδρου! Δημοκρατία δια των όπλων επαγγέλλονται, και η φτωχολογιά των πόλεων κατά ένα ποσοστό την πιστεύει την αντιπολίτευση, νομίζοντας ότι όλα θ’ αλλάξουν, αν…
Στην Ελλάδα, με την «πρώτη φορά Αριστερά» καβάλα στ’ άλογο (ο Θεός να βάλει επιτέλους το χέρι του), αυτό που λέμε λαός είναι παγωμένος, ακινητοποιημένος, σπιτάκι του. Ιδιαίτερα το κομμάτι που μετακινήθηκε από το ΠΑΣΟΚ και μετάτρεψε το λυμφατικό Σύριζα σε κόμμα εξουσίας και κυβέρνηση (δυο φορές, παρακαλώ) μπορεί να διαλύεται σε κομμάτια, αλλά δεν διαμαρτύρεται, δεν κατεβαίνει στους δρόμους, δεν προσχωρεί π.χ. στη ΝΔ ή κάπου αλλού… βρίζει στα καφενεία χαμηλόφωνα, ή στην οικογένεια λόγω οικονομικής στενότητας, αλλά δεν επιστρέφει στην «διαμαρτυρία» -στο Σύνταγμα. Λουφάζει. Μπορεί να εκραγεί; Το  βλέπω χλομό.
Κυριάρχησαν, η κρίση που δουλοποιεί τις μικρές οικονομικά χώρες, η συντριβή των κατακτημένων δικαιωμάτων σ’ ολόκληρο τον κόσμο των εργαζομένων, η κονιορτοποίηση της παρουσίας των συνήθως ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, η πειθήνια στάση των επιχειρηματιών μμε προς τους ισχυρούς –ιδιαίτερα όταν τους «ταΐζουν», και το χάος των νέων ηλεκτρονικών Μέσων αποβλάκωσης.
Το Σύνταγμα, τα κόμματα, η Βουλή, δεν αποτελούν εγγύηση αντίστασης, ανάτασης και φιλολαϊκών αλλαγών ;
Εσείς τι λέτε ; Απαντήστε στον εαυτό σας κι ανάλογα πράξτε στον ιδιωτικό και δημόσιο βίο σας. Δείξτε τη δύναμή σας – σηκωθείτε από τον καναπέ. Σβήστε τηλεόραση και κινητό, κι από το χάρτη τους ψεύτες –οι οποίοι υπόσχονται ίσα ίσα για ν’ αρπάξουν το θρόνο της εξουσίας… Δώστε εμπιστοσύνη σε κείνους που σας λένε ότι, «εσύ πρέπει να κυβερνήσεις, για το συμφέρον σου».     
                                                                                                            Χρήστος Π. Γιαννακόπουλος

δημοσιογράφος

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Σημεία των καιρών: Όλοι οι δρόμοι αδειάζουν καθημερινά στο πέρασμα με κουστωδία αυτοκινήτων του Τσίπρα από το σπίτι του στο γραφείο ( Μαξίμου ) που την ίδια ώρα η Γαλλία καίγεται ..Για ένα νομοσχέδιο

Ένα φωτορεπορτάζ του Δημήτρη Αλεξιάδη που έγινε για το κέφι του.
Η μηχανή του κατέγραψε τη μετάβαση του Αλέξη Τσίπρα από την οικία, όπου διαμένει, έως το πρωθυπουργικό στρατηγείο του, στο Μαξίμου. Κύρια δημοσιογραφικού περιεχόμενου παρατήρηση : Σ' ολόκληρη τη διαδρομή του πρωθυπουργού μας... η παρουσία τών αστυνομικών δυνάμεων ήταν ...εντυπωσιακή. Αλλά, όταν η κουστωδία αυτοκινήτων  πέρασαν και ¨χάθηκαν", σε χρόνο ντετέ οι δυνάμεις εξαφανίστηκαν! Φυσικά επακολούθησε η συνήθης αυτοκινητο-πλημμύρα.                                                                                                               Χ.Γ.

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

ΈΓΙΝΕ ΑΡΓΑ ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΒΙΖΑ: ''Η Ευρώπη πιστεύει το σουλτανάτο" ;


Εντυπωσιάστηκα από την αρνητική στάση -στις ομιλίες τους- των ευρωβουλευτών, στην πλειοψηφία τους, απέναντι στην Τουρκία του Ερντογάν. Στην άλλη όχθη στάθηκε μια Σουηδή ευρωβουλευτής και ο Έλληνας Επίτροπος Δημ. Αβραμόπουλος. Όπως είναι και στην ψυχοσύνθεση του κράτησε ισορροπίες ο πρώην διπλωματικός υπάλληλος. Να σημειωθούν όσα είπε, για το μέλλον...
Στο εσωτερικό της Τουρκίας, ο πρόεδρος Ερντογάν δείχνει πανίσχυρος, μέχρι αυτή τη στιγμή και μετά την απόσυρση του πρωθυπουργού κ. Νταβούτογλου από την πρωθυπουργία -παρόλο που στάθηκε ως κουμπάρος στους γάμους της κόρης του Ερντογάν με τον γόνο πανίσχυρου επιχειρηματία οπλικών συστημάτων !
Όσο για τις σχέσεις της "φίλης και συμμάχου", στο ΝΑΤΟ, Τουρκίας με την Ελλάδα βρίσκονται όπως πάντα σε λεπτό σημείο. Ευτυχώς αγρυπνεί το κυβερνών δίδυμο, Τσίπρα - Καμμένου...
Χ.Π/Γ


Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Η IΣΤΟΡΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ ΣΤΙΣ 25 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 1821

Η 25 Απριλίου 1821 ημέρα που σηματοδοτεί τη νικηφόρα πορεία προς την ελευθερία μας. Η στρατηγική σημασία του Βαλτετσίου και η ενίσχυση του στρατοπέδου αυτού αποτελούσαν απειλή για τους Τούρκους. Στις 25 Απριλίου 1821 ισχυρές δυνάμεις προερχόμενες από το Ναύπλιο επιτέθηκαν κατά των Ελλήνων. Ο τουρκικός αιφνιδιασμός ανάγκασε τους υπερασπιστές του υπό τον Κυριακούλη Μαυρομιχάλη να αποσυρθούν, με αποτέλεσμα το χωριό να πυρποληθεί. Ο Κολοκοτρώνης, που είχε υποθέσει ότι οι Τούρκοι θα κατευθύνονταν προς ένα άλλο ελληνικό στρατόπεδο στα Βέρβαινα, έσπευσε στο Βαλτέτσι και ανασυγκρότησε το στρατόπεδο. 

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΩΝ ΑΝΑΚΡΙΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΡΙΒΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ.


Στο μικροσκόπιο των ανακριτών του Πρωτοδικείου βρίσκεται ο δημοσιογράφος...και εκδότης ημερήσιων εφημερίδων και περιοδικών εκδόσεων Γιώργος Τράγκας για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες. Την υπόθεση ερευνά η 16η ειδική ανακρίτρια για κακουργηματική απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων, που σύμφωνα με δικαστικές πηγές αγγίζουν τα 10 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το σκέλος της έρευνας που αφορά τις καταθέσεις του δημοσιογράφου στη λίστα Λαγκάρντ έχουν αναλάβει οι οικονομικοί εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης. Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που διενεργήθηκε, περιουσιακά του στοιχεία, ύψους 10 εκατ. ευρώ, δεν είχαν δηλωθεί στο πόθεν έσχες. Η υπόθεση, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, βρέθηκε στα χέρια της 16ης ανακρίτριας της Αθήνας. Ο Γιώργος Τράγκας έχει ήδη αναφερθεί στο θέμα: «Είναι μια υπόθεση από το 2012 που εκκρεμεί στον ανακριτή. Έχω υποστεί αλλεπάλληλους φορολογικούς ελέγχους. Ο τελευταίος από τέσσερις ελέγχους σε βάθος δεκαετίας. Επεβλήθη φόρος σε εμένα και τη σύζυγό μου για άτυπη δωρεά σπιτιού, ο οποίος καταβάλλεται».

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ - 12Ο ΑΝΤΙΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

Δύο διεθνείς ήμερες δράσης στην πλατεία Κλαυθμώνος  με  μουσική και ενημέρωση για την μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις, την αποποινικοποίηση της χρήσης ουσιών και τη νομιμοποίηση της ιατρικής, ψυχαγωγικής, ερευνητικής και βιομηχανικής χρήσης της κάνναβης.