1 4 5 blog / Genesis Photo Press: Οκτωβρίου 2016Genesis

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ: ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ "ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΙ" ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ

Αρκετές φορές όταν ξυπνώ προτιμώ να βλέπω-ακούω κανάλι της ΕΡΤ. Εκνευρίζομαι λιγότερο, αν μου τύχει ν' ακούσω -αφυδατωμένες- ειδήσεις εν συντομία, προσκείμενες όμως στο κυβερνόν κόμμα, αυτό τους έλειπε να μεταδώσουν αντικυβερνητικές. Μη μου πείτε ότι το ίδιο δε συνέβαινε και στο παρελθόν... Φτύνω όταν κοντράρονται βουλευτές του κυρίαρχου δίδυμου (σ' οποιοδήποτε κανάλι, κρατικό ή ιδιωτικό)... Θεέ μου, τα ίδια και τα ίδια λένε, σε γλώσσα τυποποιημένη και με ύφος που συνήθως μ' εξοργίζει. Ακόμη και κάποιοι συνδικαλιστές ή επιστήμονες λένε την μονόπλευρη "άποψή" τους και δεν με πείθουν τελικά. Τους βρίσκω, όλους αυτούς, λίγους ή υπερβολικούς ακόμη και γελοίους καμιά φορά... Έλα όμως που και οι παρουσιαστές "παίζουν προσωπικ παιχνίδι" (να χρησιμοποιήσω έκφραση που την έμαθα από την τηλεόραση-ραδιόφωνο -ιδιωτικό/κρατικό!) Το θυμήθηκα π.χ. όταν η κυρία Κατσίμη, ένα πρωϊνό, προ ημερών, με έβγαλε από τα ρούχα μου, όταν έριξε μια φράση ρουκέτα -ζήτησε απολύσεις; Καλά άκουσα; Με την ευκαιρία : Σκέπτομαι, για τους παρουσιαστές/ες, ιδιαίτερα : Που σπούδασαν δημοσιογραφία, από ποιους δασκάλους ; Που έμαθαν να ευλογούν και με απαράδεκτο τρόπο να υπηρετούν τις επιθυμίες του ιδιοκτήτη του Μέσου;  Σε τι σπίτι μεγάλωσαν και δεν έμαθαν τρόπους ; Γιατί κατάργησαν -στην πλειοψηφία τους- τους κανόνες Δεοντολογίας ; Γιατί φέρνουν στα μέτρα της αμορφωσιάς τα πάντα ; Μήπως "δεν έμαθαν τίποτε" στο σχολείο που φοίτησαν; Μήπως φορμάρισαν το στιλ τους αντιγράφοντας άλλους; Αυτά που λένε τα πιστεύουν; Ή, όταν βγαίνουν από  το στούντιο κάνουν κι αυτοί κωλοτούμπα και ηρεμούν ψυχολογικά ; Μπα, δεν μπορεί, "το μάθημα" λένε ενώπιον του κοινού, που αντέχει και τους παρακολουθεί. Οι δημοσιογράφοι. Που μιλούν και σφάζονται για όλους τους άλλους εκτός από τους εργαζόμενους στα Μέσα... Που περιμένουν να τους ελεήσει με ψιχία ο Τσίπρας-Κατρούγκαλος-Πετρόπουλος και κοιμούνται όταν τ' αφεντικά απολύουν σωρηδόν, αλλάζουν όρους εργασίας και συνεργασίας στον χείριστο βαθμό, δεν τους πληρώνουν για μήνες ολόκληρους... Τι να πρωτογράψω, γαμώτο ; Σήμερα όλο το λειτουργικό σκηνικό στον Τύπο μονοπωλείται από τους ιδιοκτήτες για τις γ....ς άδειες. Όλο το άλλο οικοδόμημα βρίσκεται ενημερωτικά στο σκοτάδι. Και ο Έλληνας μουρμουράει για την κατάντια του, τη φτώχια του... στο σπιτάκι του, μπροστά στην τιβί παρακολουθώντας κουτσομπολιά, χιλιοπαιγμένες σειρές και μαγειρικές. Τιτιβίσματα, δηλαδή, μέχρι που να βγει η ψυχή.


Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ, ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝ

Όταν άνθρωποι   μπορούν μόνο να καταστρέφουν      δεν πρέπει να απορούμε για το τι συμβαίνει στη χώρα μας  όπου η παραβατικότητα δεν τιμωρείται αλλά ενίοτε επιβραβεύεται.

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ...

   Η "ΠΕΡΙΕΡΓΗ" ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥΣ                                                               Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΛΕΞΙΑΔΗ                                                                                                                                                          




 Είπαμε ανακουφισμένοι : Έστω και καθυστερημένα,  αποφάσισαν οι κρατούντες να εορτάσουν την Ημέρα της Απελευθέρωσης των Αθηνών από τους δυνάστες κατακτητές Γερμανούς, στις 12 Οκτωβρίου 1944 ! Επιτέλους, σκεφτήκαμε, δεν πρέπει να τιμούμε ΜΟΝΟ τη νικηφόρα αντίσταση  την 28η Οκτωβρίου 1940 στους κοκορόφτερους Ιταλούς  (και οι δύο εισβολείς σημερινοί "σύμμαχοί" μας). Γι' αυτό έτρεξα να φωτογραφίσω και την κατάθεση στεφάνων από την  ΠΕΑΕΑ της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδoς στον Άγνωστο Στρατιώτη, στο Σύνταγμα. Προσήλθαν αγέρωχοι και περήφανοι για τον τότε Αγώνα τους, κατέθεσαν και απήλθαν έχοντας στην καρδιά τους τις μνήμες από τα νιάτα τους... Και ΜΕΤΑ : Ήρθαν οι κυβερνητικοί παράγοντες, να καταθέσουν. Αλλά... κάποιοι φρόντισαν ν' αποσύρουν  τα προηγούμενα στεφάνια. Στενοχωρήθηκα. Σήκωσα τη μηχανή μου κι αποτύπωσα τη σκηνή. Τι μου έλεγε εκείνη τη στιγμή αυτό που έβλεπα; Δυσκολεύονται αυτοί που κυβερνούν, να ξεφύγουν από τον Διχασμό, τι να φοβούνται άραγε; Δεν είναι αριστεροί - έστω και σε εισαγωγικά - και οι άλλοι που κατέθεσαν κομμουνιστές ; ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ; Ποιους;..  

ΝΑΝΤΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ : Η ΝΤΙΒΑ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ


του Χρήστου Γιαννακόπουλου



Η Φωνή που μάγευε για δεκαετίες τους θαυμαστές της, η Νάντια Κωνσταντοπούλου, η Ωραία της πίστας, η ιδανική ερμηνεύτρια των τραγουδιών του Μεγάλου Συνθέτη Τάκη Μωράκη (και του Μίμη Πλέσα και του Κώστα Χατζή και του Χατζηαποστόλου κ.ά.) κηδεύτηκε εν μέσω συγγενών, φίλων και ...μόνο καλλιτεχνών του χθες (έλαμψαν δια της απουσίας τους οι σημερινού φιρμάτοι του πενταγράμμου, ντροπή...) Το μαρτυρούν οι φωτογραφίες του Αλεξιάδη. Έμειναν βέβαια οι αξεπέραστες ερμηνείες της, η ανάμνησή μας από τις εμφανίσεις της σε κέντρα πολιτισμένα όπου απολάμβανες τον ωραίο το σωστό μουσικό ήχο, τα βραβεία που κέρδισε με το σπαθί της σε ξένα Φεστιβάλ αλλά και της Θεσσαλονίκης, οι στίχοι της, το συνολικό ρεπερτόριό της που εκτείνονταν σε παγκόσμια μουσικά ακούσματα, οι 80 συναυλίες στην Σοβιετική Ένωση, και ο γιος τους ο Πρίαμος Μωράκης.Οι τελευταίες εμφανίσεις της έγιναν στο Χίλτον και το Ακροπόλ Παλάς - το 1987 και το 1988-'89 αντίστοιχα. Θα τη θυμάμαι όπως την είδα από κοντά : Σε κέντρο στην Πλάκα και το σπίτι τους. Ευγενείς, προσηνείς, Άνθρωποι με κεφαλαίο.   

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Για τα 72 χρόνια από την απελευθέρωση των Αθηνών από τους Γερμανούς με Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από τις Εφεδροπολεμιστικές και Αντιστασιακές Οργανώσεις ΠΕΚΑΜ-ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ-ΠΕΑΦΕ







ΚΗΔΕΥΤΗΚΕ ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΟΔΥΝΗΣ ΑΠΟ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΣΤΟ Α’ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ Η ΝΑΝΤΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

 Μεγάλη συγκίνηση, πολλές μνήμες. Στιγμές από το τελευταίο αντίο στην αξέχαστης Νάντιας  

 ΖΩΖΩ ΣΑΠΟΥΝΤΖΑΚΗ
 ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΖΑΣ-ΓΙΟΒΑΝΝΑ-ΑΝΤΖΕΛΑ ΖΗΛΙΑ-ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΡΧΟΝΤΙΔΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΕΚΑΣ-ΑΘΗΝΑ ΔΟΜΠΡΟΥ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΔΩΣΙΑΔΗΣ-ΔΑΚΗΣ

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΡΟΥΜΠΟΥ

Στο Α’ Νεκροταφείο για να την αποχαιρετήσουν πήγαν οι: Γιώργος Βότσης,   Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Ντίνα Κώνστα,  Κώστας Αρζόγλου, Μενέλαος Κυρλίδης, Φαίδων Γεωργίτσης, Ιάσονας Τριανταφυλλίδης, Ιωάννα Καρυστιάνη, , ,Νίκος Καβουκίδης, Βάνα Πεφάνη, Δώρα Χρυσικού, Γιάννης Ευαγγελίδης, Θεοδώρα Σιάρκου, Τζένη Ζαχαροπούλου, Γιώργος Κοτανίδης . Σπύρος Μπιμπίλας

Η εγγονή της Σοφία της έγραψε το τελευταίο αντίο

                  Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος & ο Γιώργος Βοτσης αποχαιρέτησαν με λυγμούς την Σοφία
                                            Κώστας Αρζόγλου         Γιώργος Βότσης, Ντίνα Κώνστα

                                Οι οικογένεια

Νίκος Καβουκίδης με την  κόρη του Μαρία 
Μενέλαος Κυρλίδης με την κόρη του Κατερίνα                     Νίκος Γουδέβενος
Το τελευταίο  ''αντίο''  από τον Νίκος Καβουκίδης με την  κόρη του Μαρία