1 4 5 blog / Genesis Photo Press: Φεβρουαρίου 2017Genesis

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Η επέτειος ίδρυσης της ΕΠΟΝ (Ενιαίας Πανελλαδικής Οργάνωσης Νέων)

 Να θυμίσουμε ότι στις 23 Φεβρουαρίου  1943, στην κατεχόμενη Αθήνα,  στους Αμπελοκήπους, Δουκίσσης Πλακεντίας 3, ιδρύθηκε σύμφωνα με το άρθρο 3 του καταστατικού της, βασικοί σκοποί της ΕΠΟΝ που ήταν: Η εθνική απελευθέρωση, η πλήρης ανεξαρτησία και ακεραιότητα της Ελλάδος. Η υπεράσπιση των συμφερόντων και δικαιωμάτων της νέας γενιάς στη ζωή, τη μόρφωση και τον πολιτισμό. Η εξολόθρευση του φασισμού, με οποιαδήποτε μορφή κι αν παρουσιαστεί. Ίσα πολιτικά δικαιώματα για τους νέους και τις νέες πάνω από 18 χρονών. Ο αγώνας κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου για την κατοχύρωση της ειρήνης, την αυτοδιάθεση των λαών και την αδελφική συνεργασία τους. Η ανοικοδόμηση της χώρας από τα ερείπια του πολέμου και της αξονικής κατοχής προς το συμφέρον και την ευημερία ολόκληρου του πληθυσμού.

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΥ ( ΠΕΚΑΜ ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ.

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε σήμερα 19/2/2017  η ( ΠΕΚΑΜ )στο μουσεΙο  Μακρονήσου    για να τιμήσει επιζώντες Μακρονησιώτες κρατουμένους   και τη μνήμη του Μενέλαου  Λουντέμη που σαράντα χρόνια πριν στις 22 Ιανουαρίου του 1977  έφυγε από τη ζωή.

Στην εκδήλωση  παρευρέθει και η Αλέκα Παπαρήγα.

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΒΑΖΑΝ ΦΩΤΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

Σαν σήμερα πέρυσι οι αγρότες στις 12 φεβρουαρίου έβαλαν φωτιά στον χώρο μπροστά από τη Βουλή, ας ελπίσουμε φέτος να μην έχουμε κάτι ανάλογο.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΡΤ...

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και γερνώ ακούγοντας και βλέποντας τα κανάλια της αμαρτωλής ΕΡΤ και πολύπαθης μεγαλοεταιρίας. Ποιος την πληρώνει για να υπάρχει; Εσύ κι εγώ. Μια ζωή. Μέχρι που το ξεχνάμε. Και ξαφνικά το θυμόμαστε. Θυμώνουμε. Και οι διαχειριστές της εξουσίας μας γράφουν...
Λίγο πολύ να 'χεις περάσει από δημοσιογραφία, ή από κανάλι ξέρεις πόσο αμαρτωλή είναι η κρατική εταιρία που γέννησε τα πάντα στα ηλεκτρονικά Μέσα (επαγγελματίες, απατεώνες, επιχειρηματίες...), που χώνεψε δισ -χρήμα ζεστό, κοχλαστό... και κανένας δεν κάθισε να τα υπολογίσει. Να καταστρώσει ένα σχέδιο Ηθικό, Τίμιο, που να γεννάει ...όχι τέρατα και τερατάκια.