1 2 3 blog / Genesis Photo PressGenesis

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Αναμέτρηση με το οργανωμένο έγκλημα στη Β-Ε

 
Αξιωματούχοι είπαν ότι η τελευταία μαζική αστυνομική επιχείρηση είναι η αρχή του τέλους για το οργανωμένο έγκλημα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.
 
photoΟι συλλήψεις περισσότερων από εικοσιτεσσάρων ανθρώπων σε μαζική αστυνομική επιχείρηση περιλαμβάνουν υπόπτους σε έξι ανεξιχνίαστες δολοφονίες. [Μπεντράνα Καλέτοβιτς/SETimes]
Η Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών και Προστασίας (SIPA) της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης ξεκίνησε επιχείρηση την Τετάρτη (12 Σεπτεμβρίου), η οποία θεωρείται ως η μεγαλύτερη επιχείρηση που έχει γίνει κατά του οργανωμένου εγκλήματος στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη (Β-Ε) και ολόκληρη την περιοχή.
Εκατοντάδες αστυνομικοί έλαβαν μέρος στη σύλληψη 25 ατόμων που είναι ύποπτοι για συμμετοχή σε τουλάχιστον έξι ανεξιχνίαστες δολοφονίες και απόπειρες δολοφονίας, ένοπλες ληστείες τραπεζών, διακίνηση ναρκωτικών και άλλα αδικήματα.
"Δεν θα σταματήσουμε εδώ, διότι πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι που συνδέονται με αυτές τις ομάδες οργανωμένου εγκλήματος και είναι ύποπτοι για μια σειρά από προσχεδιασμένες δολοφονίες και ληστείες για ποσά που υπερβαίνουν τα 5 εκατομμύρια ευρώ μόνο στη Β-Ε", δήλωσε ο Σαντίκ Αχμέτοβιτς, υπουργός Ασφάλειας.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και Προστασίας καθώς και αξιωματούχοι της συνοριακής αστυνομίας.
Στην επιχείρηση συμμετέχουν επίσης η Σερβία και το Μαυροβούνιο επειδή πολλοί από τους συλληφθέντες και τους υπόπτους που παραμένουν ασύλληπτοι είναι πολίτες των δύο αυτών χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου