1 2 3 blog / Genesis Photo Press: Την Κυριακή ο 31ος Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας ο οποίος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη. Περίπου 16.000 δρομείς κατακλύζουν τους δρόμους της Αθήνας, ένας από τους δυσκολότερους και πιο απαιτητικούς παγκοσμίως.Genesis

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Την Κυριακή ο 31ος Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας ο οποίος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη. Περίπου 16.000 δρομείς κατακλύζουν τους δρόμους της Αθήνας, ένας από τους δυσκολότερους και πιο απαιτητικούς παγκοσμίως.

Αγγίζουν τους 8.000 οι δρομείς που θα δώσουν το "παρών" την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στον λαϊκό αγώνα των 5χλμ. ενώ άλλοι τόσοι θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στα 10. Δυο αγώνες που θα διεξαχθούν παράλληλα με τον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών. Η ιδιαιτερότητα της φετινής διοργάνωσης έχει να κάνει με το γεγονός ότι θα υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Αναλυτικά:
Η διαδρομή του αγώνα δρόμου των 5.000 μέτρων, έχει νέα αφετηρία, νέα διαδρομή και νέα ώρα εκκίνησης. Η εκκίνηση λοιπόν του αγώνα θα δοθεί στις 08:00 από τη Λεωφ. Αμαλίας, μπροστά και δεξιά στην αλέα του Ζαππείου, στο ύψος του μεγάρου Μποδοσάκη με κατεύθυνση προς Σύνταγμα. Για την ασφάλεια των συμμετεχόντων, οι δρομείς θα εκκινήσουν κατά κύματα κατανεμημένοι σε blocks εκκίνησης.
Η όδευση της νέας διαδρομή είναι η ακόλουθη: Λεωφ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Ρήγα Φεραίου, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Βασ. Σοφίας, αναστροφή επί της Βασ. Σοφίας - διασταύρωση ΝΙΜΙΤΣ, Βασ. Σοφίας (μπροστά από το Hilton), Ηρώδου Αττικού, είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου
Ο τερματισμός των αθλητών θα γίνει από την αριστερή πλευρά του Παναθηναϊκού Σταδίου. 
                                                                                                                                                               Παρών στις φετινές εκδηλώσεις του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών και της AIMS θα είναι ο Σάκης Ρουβάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου