1 2 3 blog / Genesis Photo Press: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗΣ: Ένα μικρό αφιέρωμα στον σπουδαίο ερμηνευτή και φίλο με τα υπέροχα τραγούδια που ερμήνευσε με τον μοναδικό τρόπο του. Του εύχομαι να είναι γρήγορα κοντά μας.Genesis

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗΣ: Ένα μικρό αφιέρωμα στον σπουδαίο ερμηνευτή και φίλο με τα υπέροχα τραγούδια που ερμήνευσε με τον μοναδικό τρόπο του. Του εύχομαι να είναι γρήγορα κοντά μας.


                 Ο μεγάλος συνθέτης Λέανδρος Κοκκόρης  είχε πει ότι οι τραγουδιστές που του ταιριάζαν ήταν ο Μπαξεβανάκης και η Τζένη Βάνου,έκαναν άλλωστε επιτυχία τα "Αν κουράστηκες φύγε" και"Ρώτησα"  .Τραγούδια του είπαν μετά και οι Γ.Βογιατζής,Ζ.Κουρούκλη,Γιοβάννα,Φ.Δήμας­,Τ.Βαβάτσικος και πολλοί άλλοι.
O Δ.Μπαξεβανάκης  σπούδασε από μικρός  πιάνο και φλάουτο, ο πατέρας του δε ως μουσικός, ήθελε να τον κάνει  φλαουτίστα.       Αρκούσε όμως μια εμφάνιση στα ‘’Ταλέντα’’  του Γ.Οικονομίδη  ως ττραγουδιστή, για να ξεχωρίσει. Πρώτοι συνθέτες που τον στήριξαν ήταν ο Μίμης Πλέσσας και ο Γεράσιμος Λαβράνος που του έγραψε το πρώτο του τραγούδι ‘’Δεν θα μάθεις ποτέ’’ Ηχογράφησε πολλούς  δίσκους 45’ και τραγούδησε όλους τους συνθέτες της εποχής. Το 1964 πήρε το Α’Βραβείοστο φεστιβάλ Βαρκελώνης  με το τραγούδι του Αλέκου Γεωργιάδη ‘’Κάθε  ώρα και κάθε μέρα’’                    Το 1969 πήρε το Α’βραβείο στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού Θεσσαλονίκης.
Κόρονετ - Χειμώνας του ΄64. Ο Λέανδρος στο βιμπράφωνο, δεξιά του οι Κώστας Καβάκος, Νίκος Γκίνος, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, αριστερά του ο Θανάσης Αραπίδης και μπροστά ο Ηρακλής Θεοφανίδης
Αριστερά με τον αξέχαστο επίσης Μπάμπη Τσετίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου