1 4 5 blog / Genesis Photo Press: Ποιος θα εφαρμόσει το Νόμο;Genesis

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Ποιος θα εφαρμόσει το Νόμο;


Του Χρήστου Πριτσαπίδουλα – Γιαννακόπουλου

Δημοσιογράφου, μέλους της ΕΣΗΕΑ

 

Η  ελληνική δημοσιογραφία έσπασε τα όρια της καθιερωμένης δεοντολογίας – που ορίζουν ο νόμος και οι θεσπισμένοι κανόνες από τους έλληνες και τους ξένους δημοσιογράφους με τα συνδικαλιστικά τους όργανα.

Ιδιαίτερα στην προεκλογική περίοδο του Δημοψηφίσματος οι ενδιαφερόμενοι για το ΝΑΙ συγχρονισμένοι και οπλισμένοι αγνόησαν τα «δεν επιτρέπεται» και επιχείρησαν τη συντριβή του αντιπάλου ΟΧΙ. Δυστυχώς γι’ αυτούς δεν εισακούστηκαν από την πλειοψηφία του ψηφοφόρου – Λαού. Τσαλαπατήθηκαν αγρίως… Το πολύχρωμο Όχι πέρασε σαν οδοστρωτήρας.

Το Δημοψήφισμα πέρασε, τα επακόλουθα τα ζούμε ζωντανά και η ζωή μας θ’ αλλάξει κι άλλο, άγνωστο προς ποια κατεύθυνση. Ο καθένας μας την αισθάνεται ανάλογα με τις δυνατότητές της ∙ με άνεση αν δε του λείπουν τα φράγκα εδώ ή έξω, και με στρίμωγμα αν το χρήμα σταλάζει αργά και τσιγκούνικα από την τράπεζα. Οι φτωχοί γίνονται πιο δυστυχισμένοι… ποιος νοιάζεται γι’ αυτούς.

Τι θ’ απογίνουν όμως οι σταρ της ραδιοτηλεόρασης που αγνόησαν «νόμους και προφήτες»; Ποιος είναι σε θέση να τους τιμωρήσει ή έστω να τους τσαλακώσει; Και όσες εταιρείες δημοσκοπήσεων «έπεσαν έξω»;   

Από την επομένη, οι τηλεπαρουσιαστές που έκαναν το άσπρο μαύρο και συνταυτίστηκαν με τα συμφέροντα των αφεντικών και των «δανειστών», τα άκουσαν από ορισμένους αντίπαλους πολιτικών, ανταλλάχτηκαν …ομορφιές, αλλά πέραν τούτων τί;

Ποιος από την Εξουσία θα επιβάλλει το ΝΟΜΟ, ποιο όργανο δημοσιογραφικό θα υπενθυμίσει δυναμικά τους δεδομένους κανόνες; Το βλέπω χλομό, όταν υπολογίσουμε πρόσωπα, συμφέροντα …και φυσικά προϊστορία. Μάλλον όλα θα λησμονηθούν. Θα βοηθήσουν οι «κομματικές ιστορίες» που άνοιξαν, η αλλαγή πολιτικού σκηνικού και το χρήμα που πλέον ρέει με διάφορες μορφές.

Τα γεγονότα, σαν ψιλή άμμος, που την σκορπίζει ο σιμούν της έρημης πατρίδας σκεπάζει τα πάντα. Καλή Λαμπρή, συνέλληνες.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου