1 4 5 blog / Genesis Photo Press: «Θύελλα» στους ΔήμουςGenesis

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

«Θύελλα» στους Δήμους

Του Χρήστου Πριτσαπίδουλα- Γιαννακόπουλου  δημοσιογράφου
Ποιος θα γνωστοποιήσει στους δημότες για το τι έρχεται. Ποιος θα βγάλει στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο με το «πακέτο» κυβερνητικών εντολών που ορίζουν : περιορισμό των οικονομικών δυνατοτήτων των δήμων, και φυσικά των εξόδων… μέχρι ασφυξίας, προσδιορισμό της οικονομικής πολιτικής που θα ασκούν, αλλά και νέους μηχανισμούς ελέγχου λειτουργίας των δήμων!
Και πως θα βγαίνει η δουλειά; Μα με τη φορολόγηση των δημοτών. Τέλη, τέλη, τέλη… που λέει το λαϊκό τραγούδι.
Βέβαια, πολλοί μάθανε να μην πληρώνουν, στην καλύτερη να ζητούν διαγραφή λόγω «λάθους», να περιμένουν τις δημοτικές εκλογές… τα γνωστά σε όλους μας.
Ξεχάστε το χτες
Παιδιά η χρυσή εποχή του κλιέφτω κλιέφτεις είναι μακρινή ιστορία. Οι Προστάτες μας από το 1821, οι τοκογλύφοι μας, θέλουν κι άλλα υπερκέρδη… Λιτότητα στο πόπολο,’’ τα κεφάλια μέσα χαραμοφάηδες, νιξ δικαιώματα, άκου εκεί δικαιώματα ο εργαζόμενος’’. Τι το κάναμε εδώ… Ράους, ράους…
-«Μα τους συμφέρει η ανεργία;» η ερώτηση του άσχετου και αφελή.
Όταν ο εργαζόμενος είναι καλοζωϊσμένος χαλαρώνει, γίνεται απαιτητικός, ζητάει κι άλλα. «Το κόστος εργασίας ανεβαίνει, τα κέρδη απειλούνται»… Όταν πεινάει παίρνει ότι του δώσεις. Δεκάρες; Θα πει κι ευχαριστώ. Και τσάμπα θα δουλέψει αρκεί να υπάρχει η ελπίδα «και να μην κάθεται το παιδί».
 -«Κλείνουν όλα τα μαγαζιά, τι θα γίνει αυτός ο κόσμος;» άλλη ερώτηση πρώην βολεμένων.
«Αυτοί δεν χρειάζονται» αυτή είναι η κυρίαρχη θέση πολυεθνικών, τραπεζιτών, βιομήχανων, κυβερνώντων. «Όποιος ζήσει κι όποιος πεθάνει, να καθαρίσει το τοπίο κατανάλωσης. Η διακίνηση και πώληση να ελέγχεται από εμάς».
«Και πως θα ζήσουν οι απολυμένοι;» «Θα τους ζήσει η οικογένεια, κι όσα στοκάρησαν τα χρόνια της ευμάρειας».
«Πεθαίνει η φτωχιά αγροτιά. Έρχονται μέτρα που θα την εξοντώσουν» επιμένει ο ζωηρός της παρέας.
«Φάγανε τον άμπακο, τα ξόδεψαν από δω κι από κει, δεν συμφέρουν κανέναν πλέον… ΄Οσα προβλέπονται θα τα παίρνουν οι δυνατοί βασικά, και εκείνοι που έχουν γη και σχέδιο και δεν ασχολούνται και με κάτι άλλο... Τέλος».
Όλα μαύρα κι άραχλα;  Όχι, υπάρχει ελπίδα… αν ξυπνήσουμε  και δούμε ποιος είναι δίπλα μας, τι μας λέει και γιατί μας το λέει. «Μα γίνονται όλα αυτά;» Όλα είναι δυνατόν να εφαρμοστούν και να πετύχουν, με εμάς τους ίδιους στην εξουσία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου