1 2 3 blog / Genesis Photo Press: Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του στο Αιγάλεω ζητώντας από τους ψηφοφόρους του στήριξη για να βγάλει την Ελλάδα από το χαντάκι που τον έριξαν τα κόμματα του χθες.Genesis

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του στο Αιγάλεω ζητώντας από τους ψηφοφόρους του στήριξη για να βγάλει την Ελλάδα από το χαντάκι που τον έριξαν τα κόμματα του χθες.

Απαντώντας στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη που, όπως είπε, προσπαθεί να πείσει τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Ε λοιπόν δεν σφάξανε»................................ Ειδικότερα  επισημαίνει ότι «με χαρά ακούσαμε την εξαγγελία για τη δημιουργία Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Προσφυγικών Ροών, η οποία σαφώς αποτελεί μία αρκετά ικανοποιητική μετάφραση του όρου hotspots: τα hotspots αποτελούν κομμάτι της δέσμης μέτρων που η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε και εξασφάλισε, από κοινού με το πρόγραμμα εσωτερικής μετεγκατάστασης προσφύγων σε άλλες χώρες της ΕΕ». Τα Κέντρα αυτά, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, ήταν κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ατζέντας για τη Μετανάστευση που παρουσιάστηκε και έτυχε επεξεργασίας τους μήνες που πέρασαν, και αποτελούν προϋπόθεση για την εφαρμογή του προγράμματος εσωτερικής μετεγκατάστασης. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύτηκε σκληρά πάνω στο συγκεκριμένο σχέδιο και με ικανοποίηση βλέπουμε ότι αποδίδει, αναφέρουν χαρακτηριστικά.                                                                                                                                     Εν κατακλείδι, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι τήρησε τη διεθνή νομιμότητα και προσθέτει ότι συμπάσχει με τους κατοίκους των νησιών τονίζοντας: «Η προσφυγική κρίση δεν είναι ελληνικό θέμα και τα νησιά έχουν δεχθεί υπερβολικό βάρος. Ήλθε η ώρα για γενναίες αποφάσεις, όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και της διεθνούς κοινότητας, που σφυρίζει αδιάφορα για τους πολέμους και τη βία στην περιοχή μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου