1 4 5 blog / Genesis Photo Press: “ΕΞΩ ΟΙ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ”Genesis

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

“ΕΞΩ ΟΙ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ”

    
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΦΕ:
 
“ΕΞΩ ΟΙ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ”
 
 
 
 
 
Η Ε.Φ.Ε. καταγγέλλει τις χουλιγκάνικες πρακτικές του προσωπικού ασφαλείας της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός που, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, εμπόδισε βίαια όλους τους φωτορεπόρτερ που παρευρίσκονταν στο γήπεδο να εργαστούν.
 
 
 
Κραυγάζοντας "Θα σας πούμε εμείς τι θα τραβάτε", το προσωπικό ασφαλείας άσκησε σωματική βία, προπηλάκισε, απείλησε και εξύβρισε τους συναδέλφους μας απαγορεύοντάς τους να φωτογραφίσουν ένα σημαντικό ειδησεογραφικό γεγονός, τις συμπλοκές μεταξύ οπαδών και ΜΑΤ στις κερκίδες πριν από την έναρξη των κυρίων επεισοδίων.
 
 
 
Όταν άρχισαν τα κύρια επεισόδια, το προσωπικό ασφαλείας εκδίωξε βίαια τους συναδέλφους μας από το γήπεδο, με τρόπο που έθετε σαφώς σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα. Παράλληλα, φωνάζοντας "Έξω οι φωτογράφοι από τη Λεωφόρο", κατέστησε έμπρακτα τους συναδέλφους μας εξέχοντα στόχο οπαδικής βίας.
 
 
 
Η Ε.Φ.Ε. τονίζει ότι η ελευθερία του τύπου και το δικαίωμα στην ενημέρωση είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα. Θεωρεί αυτονόητο το σεβασμό προς τους φωτοειδησεογράφους κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους.  
 
 
 
Η Ε.Φ.Ε. απαιτεί από την Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός:
 
 
 

Να εκφράσει δημόσια συγγνώμη για την αντισυνταγματική και
παράνομη συμπεριφορά του προσωπικού της.
 
 
 
Να επιβάλει κυρώσεις κατά παντός υπευθύνου και να τις γνωστοποιήσει.
 
 
 
Να ανακοινώσει δημόσια τα μέτρα που προτίθεται να λάβει προκειμένου να εξασφαλιστούν η σωματική ακεραιότητα και η απρόσκοπτη εργασία των συναδέλφων μας τόσο από το προσωπικό ασφαλείας της όσο και από τους οπαδούς της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου