1 4 5 blog / Genesis Photo Press: ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Φ.Ε. ( ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ ) ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟGenesis

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Φ.Ε. ( ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ ) ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

1.            Στο νομοσχέδιο, προβλέπεται η υποχρεωτική ένταξη του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ στο νέο Υπερταμείο (Ε.Φ.Κ.Α.), το οποίο θα είναι εξαρχής ελλειμματικό.

2.            Ορίζεται με σαφήνεια πως όλη η περιουσία του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ, κινητή και ακίνητη, καθώς και τα αποθεματικά του περιέρχονται στον Ε.Φ.Κ.Α. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ταμείου μας, τα αποθεματικά, τα ταμειακά διαθέσιμα καθώς και η ονομαστική αξία των ομολόγων του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ είναι περί το 1.000.000.000 ευρώ.

3.            Η βιωσιμότητα του Ταμείου μας έχει τεκμηριωθεί με αναλογιστική μελέτη και έχει τη δυνατότητα καταβολής συντάξεων για 40 χρόνια.

4.            Αντιθέτως, ο Ε.Φ.Κ.Α. θα βασίζεται στον ΟΑΕΕ και το ΙΚΑ ΕΤΑΜ, τα οποία οφείλουν στο ΕΤΑΠ - ΜΜΕ περί τα 100.000.000 ευρώ από τη διαδοχική ασφάλιση και δεν τα έχουν αποδώσει. Τα τρία μεγαλύτερα Ταμεία, τα οποία θα αποτελέσουν κεντρικό πυλώνα του Υπερταμείου, παρουσιάζουν τεράστια ελλειμματικά. Συγκεκριμένα:
                                ΙΚΑ ΕΤΑΜ :  2.100.000.000 ευρώ
                                ΟΑΕΕ          :     807.000.000 ευρώ
                                ΟΓΑ             :       14.400.000 ευρώ

5.            Το κράτος, ενώ δεν έχει συνεισφέρει ούτε ένα ευρώ στο ΕΤΑΠ - ΜΜΕ, προχωρά σε μια υποχρεωτική, αυθαίρετη και πρόχειρη συνένωση. Αντίθετα, εμείς συνεισφέρουμε με τις κρατήσεις μας στο ευρύτερο ασφαλιστικό σύστημα!

6.            Το ύψος των εισφορών των ασφαλισμένων με μπλοκάκι στο ΕΤΑΠ - ΜΜΕ θα ορισθεί με υπουργική απόφαση, αφήνοντας μετέωρους δεκάδες εργαζομένους.

7.            Το αγγελιόσημο, για το οποίο οι δημοσιογράφοι παλέψαμε, δεν καταργείται αλλά θα το εισπράττει το κράτος προκειμένου να χρηματοδοτεί το ελλειμματικό του νέο Υπερταμείο, με τον κίνδυνο να θεωρηθεί φόρος υπέρ τρίτων.

8.            Η ταυτόχρονη καταβολή αγγελιοσήμου και εργοδοτικής εισφοράς δημιουργεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη σταδιακή κατάργηση του αγγελιοσήμου, ακριβώς λόγω της ύπαρξης δύο εργοδοτικών εισφορών.

9.            Αίρεται η εξασφάλιση της ελάχιστης σύνταξης για τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ και οδηγείται σε κατάρρευση ο ΕΔΟΕΑΠ.


10.          Τα επιδόματα ανεργίας και επίσχεσης θα εξομοιωθούν με αυτά του ΟΑΕΔ, θα μειωθούν δηλαδή κατά 50%. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου