1 4 5 blog / Genesis Photo Press: ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟGenesis

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ

Οι συστημικοί -ελληνικοί- τηλεοπτικοί σταθμοί αυτές τις ημέρες, όταν στη Βουλή περνά η νέα μαμούθ νομοθεσία – λαιμητόμος, με τους έμμεσους φόρους (κατά τα άλλα ‘’δεν κόβεται δεκάρα από τις συντάξεις’’),σιωπούν ή τρομοκρατούν, ενώ δίνουν άφθονο χρόνο στις αντιδράσεις των Γάλλων εργαζομένων για τη νομοθεσία που επιβάλλει ο «σοσιαλιστής» κ. Ολάντ. Και δεν σταματούν να χτυπούν αλύπητα τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, κ. Μαδούρο, που δεν υποκύπτει στις μεθοδευμένες, από τις πολυεθνικές, διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης, η οποία μάλιστα καλεί το στρατό να παρέμβει για να τερματίσει (η ψηφισμένη από το Λαό) …’’τυραννία’’ του προέδρου! Δημοκρατία δια των όπλων επαγγέλλονται, και η φτωχολογιά των πόλεων κατά ένα ποσοστό την πιστεύει την αντιπολίτευση, νομίζοντας ότι όλα θ’ αλλάξουν, αν…
Στην Ελλάδα, με την «πρώτη φορά Αριστερά» καβάλα στ’ άλογο (ο Θεός να βάλει επιτέλους το χέρι του), αυτό που λέμε λαός είναι παγωμένος, ακινητοποιημένος, σπιτάκι του. Ιδιαίτερα το κομμάτι που μετακινήθηκε από το ΠΑΣΟΚ και μετάτρεψε το λυμφατικό Σύριζα σε κόμμα εξουσίας και κυβέρνηση (δυο φορές, παρακαλώ) μπορεί να διαλύεται σε κομμάτια, αλλά δεν διαμαρτύρεται, δεν κατεβαίνει στους δρόμους, δεν προσχωρεί π.χ. στη ΝΔ ή κάπου αλλού… βρίζει στα καφενεία χαμηλόφωνα, ή στην οικογένεια λόγω οικονομικής στενότητας, αλλά δεν επιστρέφει στην «διαμαρτυρία» -στο Σύνταγμα. Λουφάζει. Μπορεί να εκραγεί; Το  βλέπω χλομό.
Κυριάρχησαν, η κρίση που δουλοποιεί τις μικρές οικονομικά χώρες, η συντριβή των κατακτημένων δικαιωμάτων σ’ ολόκληρο τον κόσμο των εργαζομένων, η κονιορτοποίηση της παρουσίας των συνήθως ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, η πειθήνια στάση των επιχειρηματιών μμε προς τους ισχυρούς –ιδιαίτερα όταν τους «ταΐζουν», και το χάος των νέων ηλεκτρονικών Μέσων αποβλάκωσης.
Το Σύνταγμα, τα κόμματα, η Βουλή, δεν αποτελούν εγγύηση αντίστασης, ανάτασης και φιλολαϊκών αλλαγών ;
Εσείς τι λέτε ; Απαντήστε στον εαυτό σας κι ανάλογα πράξτε στον ιδιωτικό και δημόσιο βίο σας. Δείξτε τη δύναμή σας – σηκωθείτε από τον καναπέ. Σβήστε τηλεόραση και κινητό, κι από το χάρτη τους ψεύτες –οι οποίοι υπόσχονται ίσα ίσα για ν’ αρπάξουν το θρόνο της εξουσίας… Δώστε εμπιστοσύνη σε κείνους που σας λένε ότι, «εσύ πρέπει να κυβερνήσεις, για το συμφέρον σου».     
                                                                                                            Χρήστος Π. Γιαννακόπουλος

δημοσιογράφος

1 σχόλιο:

  1. Α
    Από τη δημιουργία του ελληνικού κράτους, κάθε γενιά ζούσε καλύτερα από την προηγούμενη. Κι αυτό οφειλόταν στην τεχνητή κατασκευή ενός μοντέλου που δανειζόταν για να καταναλώνει, χωρίς να παράγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή