1 4 5 blog / Genesis Photo Press: ΕΚΒΑΑ (ΠΡΩΗΝ ΙΓΜΕ)Genesis

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΕΚΒΑΑ (ΠΡΩΗΝ ΙΓΜΕ)


Σήμερα όλα σχεδόν τα Ερευνητικά Προγράμματα του Ινστιτούτου βρίσκονται στον αέρα, η συρρίκνωση του προσωπικού συνεχίζεται λόγω συνεχών αποχωρήσεων, ενώ η Διοίκηση του Κέντρου με τις απαράδεκτες επιλογές της έχει οδηγήσει τις διοικητικές – οικονομικές λειτουργίες σε πλήρη αδράνεια.


Πιο συγκεκριμένα:


·       Έχει παγώσει η χρηματοδότηση όλων σχεδόν των Ερευνητικών Προγραμμάτων με αποτέλεσμα η απορρόφηση του ΕΣΠΑ να βρίσκεται στο 8% και να κινδυνεύει με κατάρρευση όλο το ερευνητικό έργο του ΙΓΜΕ.


·       Παράλληλα, έχει παγώσει και όλο το πρόγραμμα προμηθειών, με αποτέλεσμα απαραίτητα ερευνητικά όργανα και επιστημονικές συνεργασίες να είναι στο αέρα.


·       Υπό αυτές τις συνθήκες,  τα έργα που συνδέονται με την έρευνα του ορυκτού πλούτου, την γεωλογική χαρτογράφηση, την γεωθερμία κ.α., κινδυνεύουν να καταρρεύσουν.

Η ίδια και χειρότερη κατάσταση διάλυσης έχει δημιουργηθεί στις διοικητικές - οικονομικές υπηρεσίες με τις συνέχεις συνταξιοδοτήσεις, που έχουν επιταχυνθεί και λόγω της τρομοκρατικής διαχείρισης του προσωπικού των υπηρεσιών αυτών (και όχι μόνο),

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου