1 2 3 blog / Genesis Photo Press: OpenWalk Athens 4: Μικρά Μουσεία της Αθήνας • Κυριακή 2 ΝοεμβρίουGenesis

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

OpenWalk Athens 4: Μικρά Μουσεία της Αθήνας • Κυριακή 2 Νοεμβρίου

11.00-16.00
Έλα κι ανακάλυψε τον πλούτο που κρύβουν τα μικρά Μουσεία της πόλης:

18 Μουσεία 
Ξεναγήσεις, διαδραστικά εκθέματα, προβολές video, δράσεις για παιδιά και οικογένειες, εκπαιδευτικά προγράμματα, διήγηση προσωπικών βιωμάτων, εργαστήρια
Δωρεάν είσοδος σε όλα τα μουσεία

OpenWalkAthens (OWA): ένας ανοιχτός περίπατος που καλεί τους Αθηναίους να γνωρίσουν πτυχές της πόλης, της ιστορίας της και των ανθρώπων της. Το 4ο κατά σειρά OWA έχει θέμα το Μουσεία και αφορά μικρά μουσεία στο κέντρο της πόλης που προσπερνάμε καθημερινά χωρίς να τα γνωρίζουμε.
Έτσι, την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ., 18 μουσεία ανοίγουν τις πόρτες τους και μας ξεναγούν στους θησαυρούς τους.
Ιστορικοί χώροι αιώνων, όπως το Τζαμί στο Μοναστηράκι, αλλά και ολόφρεσκοι, όπως το Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας στου Ψυρρή, κάντε μια βόλτα σε μια αυθεντική Αθηναϊκή γειτονιά στα μέσα του 20ου αιώνα, μάθετε από πρώτο χέρι για τη ζωή πολιτικών εξορίστων στα νησιά. Μια ανοικτή συνομιλία με μαθηματικούς, ιστορικούς, εικαστικούς, τεχνίτες, λαογράφους, παιχνίδι με διαδραστικά εκθέματα,  την Εβραϊκή θρησκεία και τις παραδόσεις της, πώς κατασκευάζεται η περίφημη φιγούρα του Καραγκιόζη. Ξεχασμένοι νερόμυλοι, μοναδικά κοσμήματα, σπάνια ορυκτά, κεραμικά, περίτεχνα υφαντά, χειρόγραφα, πίνακες ζωγραφικής, μουσικά όργανα, ζωγραφικά και τρισδιάστατα παιδικά έργα, σπάνια επιστημονικά όργανα και το λάβαρο του πρώτου Πανεπιστημίου της Ελλάδας σας περιμένουν για να γνωρίσετε κόσμους διαφορετικούς . Κι όλα αυτά σε παλιά αρχοντικά, διατηρητέα νεοκλασικά κτίρια με περίτεχνες οροφές, στριφογυριστές σκάλες και κρυμμένες αυλές στην καρδιά της Αθήνας!
70Πώς γίνεται: Απλό!
Παίρνεις το χάρτη από όποιο Μουσείο θέλεις να ξεκινήσεις τη διαδρομή σου περιηγείσαι στους χώρους που θα είναι ανοικτοί και με ελεύθερη είσοδο, παρακολουθείς τις ξεναγήσεις, παίρνεις μέρος στα παιδικά παιχνίδια και εργαστήρια.

clio_owa4_web
ή Κατεβάστε την εφαρμογή της Clio Muse και ανακαλύψτε την διαδρομή του OWA 4
Ολo το OWA4 στο κινητό σου. Κείμενα και χάρτης μέσω της δωρεάν εφαρμογής Clio Muse. Κάνε εγκατάσταση τώρα, διαθέσιμες εκδόσεις για Android και iPhone.


Προτεινόμενα σημεία εκκίνησης:
Έλα και πάρε τον χάρτη και ξεκίνα την βόλτα σου από 2 προτεινόμενα σημεία:
•••  Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης – Τζαμί Τζισδαράκη (εικόνα)
Άρεως 1, ακριβώς πάνω στην Πλ. Μοναστηρακίου (ανεβαίνετε με σκαλιά στον εικονιζόμενο εξώστη του 1ου οροφου)
••• Εβραϊκό Μουσείο, Νίκης 39, περιοχή Μετρό Σύνταγμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου