1 4 5 blog / Genesis Photo Press: Οκτωβρίου 2014Genesis

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΟΥΛΗ ΣΑΜΠΑΧ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΑΙΜΑ


OpenWalk Athens 4: Μικρά Μουσεία της Αθήνας • Κυριακή 2 Νοεμβρίου

11.00-16.00
Έλα κι ανακάλυψε τον πλούτο που κρύβουν τα μικρά Μουσεία της πόλης:

18 Μουσεία 
Ξεναγήσεις, διαδραστικά εκθέματα, προβολές video, δράσεις για παιδιά και οικογένειες, εκπαιδευτικά προγράμματα, διήγηση προσωπικών βιωμάτων, εργαστήρια
Δωρεάν είσοδος σε όλα τα μουσεία

OpenWalkAthens (OWA): ένας ανοιχτός περίπατος που καλεί τους Αθηναίους να γνωρίσουν πτυχές της πόλης, της ιστορίας της και των ανθρώπων της. Το 4ο κατά σειρά OWA έχει θέμα το Μουσεία και αφορά μικρά μουσεία στο κέντρο της πόλης που προσπερνάμε καθημερινά χωρίς να τα γνωρίζουμε.
Έτσι, την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ., 18 μουσεία ανοίγουν τις πόρτες τους και μας ξεναγούν στους θησαυρούς τους.
Ιστορικοί χώροι αιώνων, όπως το Τζαμί στο Μοναστηράκι, αλλά και ολόφρεσκοι, όπως το Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας στου Ψυρρή, κάντε μια βόλτα σε μια αυθεντική Αθηναϊκή γειτονιά στα μέσα του 20ου αιώνα, μάθετε από πρώτο χέρι για τη ζωή πολιτικών εξορίστων στα νησιά. Μια ανοικτή συνομιλία με μαθηματικούς, ιστορικούς, εικαστικούς, τεχνίτες, λαογράφους, παιχνίδι με διαδραστικά εκθέματα,  την Εβραϊκή θρησκεία και τις παραδόσεις της, πώς κατασκευάζεται η περίφημη φιγούρα του Καραγκιόζη. Ξεχασμένοι νερόμυλοι, μοναδικά κοσμήματα, σπάνια ορυκτά, κεραμικά, περίτεχνα υφαντά, χειρόγραφα, πίνακες ζωγραφικής, μουσικά όργανα, ζωγραφικά και τρισδιάστατα παιδικά έργα, σπάνια επιστημονικά όργανα και το λάβαρο του πρώτου Πανεπιστημίου της Ελλάδας σας περιμένουν για να γνωρίσετε κόσμους διαφορετικούς . Κι όλα αυτά σε παλιά αρχοντικά, διατηρητέα νεοκλασικά κτίρια με περίτεχνες οροφές, στριφογυριστές σκάλες και κρυμμένες αυλές στην καρδιά της Αθήνας!
70Πώς γίνεται: Απλό!
Παίρνεις το χάρτη από όποιο Μουσείο θέλεις να ξεκινήσεις τη διαδρομή σου περιηγείσαι στους χώρους που θα είναι ανοικτοί και με ελεύθερη είσοδο, παρακολουθείς τις ξεναγήσεις, παίρνεις μέρος στα παιδικά παιχνίδια και εργαστήρια.

clio_owa4_web
ή Κατεβάστε την εφαρμογή της Clio Muse και ανακαλύψτε την διαδρομή του OWA 4
Ολo το OWA4 στο κινητό σου. Κείμενα και χάρτης μέσω της δωρεάν εφαρμογής Clio Muse. Κάνε εγκατάσταση τώρα, διαθέσιμες εκδόσεις για Android και iPhone.


Προτεινόμενα σημεία εκκίνησης:
Έλα και πάρε τον χάρτη και ξεκίνα την βόλτα σου από 2 προτεινόμενα σημεία:
•••  Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης – Τζαμί Τζισδαράκη (εικόνα)
Άρεως 1, ακριβώς πάνω στην Πλ. Μοναστηρακίου (ανεβαίνετε με σκαλιά στον εικονιζόμενο εξώστη του 1ου οροφου)
••• Εβραϊκό Μουσείο, Νίκης 39, περιοχή Μετρό Σύνταγμα

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Η κατάσταση έχει χειροτερέψει στο δεύτερο μεγαλύτερο πάρκο της Αθήνας το Πεδίον του Άρεως

Kάθε φορά, η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία του Δήμου  Αθηναίων και την ΕΛ.ΑΣ., πραγματοποιούν  επιχειρήσεις – σκούπα κατά αστέγων, μεταναστών και τοξικομανών που βρίσκουν καταφύγιο σε χώρους του πάρκου, αφού  καταντήσανε το δεύτερο μεγαλύτερο  πάρκο της Αθηνας σε Καμπουλ/Βαγδατη/Σικαγο.       Aυτή η υποβάθμιση καί απαξίωση του  πάρκου της Αθήνας έχει γίνει  σύμβολο παρακμής και εξαθλίωσης. Το φαινόμενο των μεταναστών και όχι μονο... άστέγων έχει αρχίσει να παίρνει τεράστιες διαστάσεις





Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Πάλι τα ίδια,φρούριο το κέντρο, δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

  Οργή και αγανάκτη  για τα μέτρα ασφαλείας στη μαθητική παρέλαση απο τις αντιδράσεις των γονέων που βρέθηκαν στην οδό   Πανεπιστημίου.

Οι αντιδράσεις των πολιτών που βρέθηκαν στην οδό Τσιμισκή ήταν έντονες, καθώς όπως όριζε το σχέδιο περιφρούρησης έπρεπε να παραμείνουν πίσω από τα κιγκλιδώματα
Πηγή: stroumfaki.com

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Aθλιότητα και ντροπή


Ιδού ένα από αυτά: η βεβήλωση των αγαλμάτων.

Όταν η «επανάσταση» εξαντλείται στην καταστροφή των Ηρώων του '21 και όταν η έλλειψη κοινωνικής & πολιτικής συνείδησης έχουν μολύνει την καθημερινή πρακτική, μπορεί κανείς να ελπίζει και να περιμένει κάτι νέο;



NIKHTAΡAΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΑΟΥΛΗΣ

                                                     ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣ

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Tυχαίοι έλεγχοι και σήμερα για την “εξακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας” μια συνήθης πρακτική της αστυνομίας



Συνεχίζονται οι  αστυνομικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.
 
 
 
oι για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Μια διαφορετική Κυριακή στο Πάρκο


Το σαββατοκύριακο 18-19/10, συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στο 6 Δημοτικό Διαμέρισμα βρέθηκαν στο Πεδίο του Άρεως  για «να περάσουν καλά και να του δώσουν ζωή»!

Για λίγες ώρες το Πάρκο γέμισε ζωή, χρώμα, αισιοδοξία !

Περιμένοντας ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ παρεμβάσεις που θα του επιτρέψουν να ξανα-γίνει πνεύμονας ζωής, ας χαρούμε την πολύχρωμη αυτή γιορτή!

ΞΕΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

                                    ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ  ΠAIΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS

                                       ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
                                                          ΙΣΤΟΡΙΚΗ             ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΕΚΒΑΑ (ΠΡΩΗΝ ΙΓΜΕ)


Σήμερα όλα σχεδόν τα Ερευνητικά Προγράμματα του Ινστιτούτου βρίσκονται στον αέρα, η συρρίκνωση του προσωπικού συνεχίζεται λόγω συνεχών αποχωρήσεων, ενώ η Διοίκηση του Κέντρου με τις απαράδεκτες επιλογές της έχει οδηγήσει τις διοικητικές – οικονομικές λειτουργίες σε πλήρη αδράνεια.


Πιο συγκεκριμένα:


·       Έχει παγώσει η χρηματοδότηση όλων σχεδόν των Ερευνητικών Προγραμμάτων με αποτέλεσμα η απορρόφηση του ΕΣΠΑ να βρίσκεται στο 8% και να κινδυνεύει με κατάρρευση όλο το ερευνητικό έργο του ΙΓΜΕ.


·       Παράλληλα, έχει παγώσει και όλο το πρόγραμμα προμηθειών, με αποτέλεσμα απαραίτητα ερευνητικά όργανα και επιστημονικές συνεργασίες να είναι στο αέρα.


·       Υπό αυτές τις συνθήκες,  τα έργα που συνδέονται με την έρευνα του ορυκτού πλούτου, την γεωλογική χαρτογράφηση, την γεωθερμία κ.α., κινδυνεύουν να καταρρεύσουν.

Η ίδια και χειρότερη κατάσταση διάλυσης έχει δημιουργηθεί στις διοικητικές - οικονομικές υπηρεσίες με τις συνέχεις συνταξιοδοτήσεις, που έχουν επιταχυνθεί και λόγω της τρομοκρατικής διαχείρισης του προσωπικού των υπηρεσιών αυτών (και όχι μόνο),

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΣΟΣ ΖΩΗΣ !!!

Επανερχόμαστε ακόμα μια φορά. Οκτώβριος 2014.

Μέσα απ’αυτό το blog, πολλές φορές έχουμε αναρτήσει φωτογραφίες που δείχνουν την υποβάθμιση του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ πνεύμονα πρασίνου που διαθέτει το κέντρο της Αθήνας.

Επανερχόμαστε ακόμα μια φορά. Οκτώβριος 2014.


Η «ανάπλασή» του μας κόστισε πολλά εκατομμύρια, μπήκαν πόρτες, υποτίθεται ότι κλείνει το βράδυ, αλλά ουσιαστικά ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ.


Αλλοδαποί άστεγοι, ναρκομανείς, σκουπίδια παντού, εγκαταλελειμμένα παρτέρια, να τη βλέπουμε εμείς που το περπατάμε καθημερινά.


Ελπίζουμε η νέα Περιφερειάρχης Αττικής που το «περπάτησε» επικοινωνιακά να συνδέσει τη θητεία της με ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟ αναβάθμισης του Πεδίου του Άρεως. Αναμένουμε…

 






 

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ


Ύστερα από  5 χρόνια,  καλείται να εκδικαστεί,  στο Πλημμελειοδικείο Aθήνας, η υπόθεση του βαρύτατου τραυματισμού της Aγγελικής Kουτσουμπού από αστυνομικό της ομάδας ΔEΛTA.
       Ήταν στις 6 Δεκεμβρίου του 2009   στην διαδήλωση μνήμης ένα χρόνο μετά την δολοφονία του μαθητή Α.Γρηγορόπουλου το 2008.
 
Η Αγγελική Κουτσουμπού είναι στέλεχος του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος (ΕΕΚ)


Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ !


Γιορτάζεται σήμερα η επέτειος της Απελευθέρωσης της Αθήνας από τους Γερμανούς.
Από το αρχείο μου, 2 σπάνιες φωτογραφίες:

 

√ Και δυο φωτογραφίες από ανάλογες εκδηλώσεις τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Τώρα βέβαια, τι διδάσκετε στα σχολεία και αν γνωρίζουμε τη σύγχρονη ιστορία μας… ας μη χαλάσουμε το γιορταστικό κλίμα…

 


                                                                                       1944
                                                                                           1974
                                                                                   ΣΗΜΕΡΑ
 

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ !


Βλέποντας τη χθεσινή συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, ανέτρεξα στο αρχείο μου και βρήκα τις φωτογραφίες που βλέπεται.

 

«Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» λέει το σύνθημα από προεκλογική συγκέντρωση τoυ ΠΑΣΟΚ το 1977. Σήμερα, σημαίνει κάτι και για ποιους;

Και ύστερα από τη «Χρυσαυγιάδα», μάλλον δεν είναι πολιτικά ορθό να το επικαλείσαι…

Πάντως τα συνθήματα λόγια του όχλου είναι..

Αγαπάς την Ελλάδα; ΑΠΟΔΕΙΞΕ ΤΟ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ !


Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΑΡΑΣ !

Δεν είναι πια μαζί μας μια συμπαθητική μορφή των αθηναϊκών δρόμων, ο περίφημος Μητσάρας.

Δεν ξέρουμε τίποτα για τη ζωή του αλλά αν κρίνουμε από τα συνθήματα που «κατέβαζε», η λαϊκή σοφία και η οξυδέρκεια δεν του έλειπαν !

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ & ΚΑΛΗ ΑΝΑΠΑΥΣΗ άγνωστε φίλε !



Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Η συνοικία του Ψυρρή


Τόπος μοναδικός  μέσα στο ιστορικό κέντρο της πόλης.  Θα μπορούσε να είναι πολύτιμο πολιτιστικό κεφάλαιο για την πόλη της Αθήνας και την ευρύτερη περιοχή της, αλλά όπως φαίνεται και στς φωτογραφίες, πίσω απο τους «δρόμους της διασκέδασης» η κατάσταση είναι απελπιστική... Εκεί βρίσκεται και το Μουσείο των Μακρονησιωτών, ζωντανό κομμάτι της σύχρονης ιστορίας μας. Προλάβετε πριν χαθεί και αυτή η ιστορική μνήμη...











 μια  πρωινή

Ιός κλειδώνει αρχεία και ζητάει χρήματα - Οδηγίες της ΕΛΑΣ

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνει τους πολίτες για την εμφάνιση του κακόβουλου λογισμικού «CryptoWall» και στην Ελλάδα.
Το συγκεκριμένο λογισμικό που αποτελεί εξέλιξη του γνωστού κακόβουλου λογισμικού «Cryptolocker», συγκαταλέγεται στις ψηφιακές απειλές τύπου Crypto-Malware, ενώ μπορεί να επηρεάσει όλες τις εκδόσεις λειτουργικού συστήματος.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, το κακόβουλο λογισμικό, εξαπλώνεται – μεταδίδεται όταν επισκεπτόμαστε επισφαλείς ή μολυσμένες ιστοσελίδες, εμφανιζόμενο ως δήθεν νόμιμη ενημέρωση δημοφιλών εφαρμογών. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, το «CryptoWall» εξαπλώνεται μέσω μολυσμένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Πιο συγκεκριμένα, μετά την εγκατάστασή του στο λειτουργικό σύστημα, το κακόβουλο αυτό λογισμικό, χρησιμοποιώντας ένα εξελιγμένο σύστημα κρυπτογράφησης, κρυπτογραφεί - κλειδώνει όλα τα ψηφιακά αρχεία και τα δεδομένα (διαφόρων τύπων αρχείων, ενδεικτικά: *.doc, *.docx, *.xls, *.ppt, *.psd, *.pdf, *.eps, *.ai, *.cdr, *.jpg, etc.) που είναι αποθηκευμένα στον Η/Υ του χρήστη που έχει μολυνθεί από τον ιό, ενώ για να ξεκλειδωθούν τα αρχεία του, πρέπει να καταβληθεί χρηματικό ποσό (ransom), σε διαφορετική περίπτωση καθίστανται απροσπέλαστα για το χρήστη τους.
Η καταβολή του χρηματικού ποσού γίνεται, μέσω ανώνυμου προγράμματος περιήγησης, με τη χρήση του ψηφιακού νομίσματος bitcoin (BTC), κατόπιν μηνύματος που εμφανίζεται στον χρήστη, με υποδείξεις και οδηγίες για την πληρωμή.
Καλούνται οι χρήστες του διαδικτύου να μην πληρώνουν τα χρήματα που ζητούνται, προκειμένου να αποθαρρύνονται τέτοιες παράνομες πρακτικές καθώς και για να μην εξαπλωθεί το φαινόμενο, ενώ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν μέτρα ψηφιακής προστασίας και ασφάλειας για την αποφυγή προσβολής από το κακόβουλο λογισμικό.
Συγκεκριμένα:
- οι πολίτες που λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άγνωστους αποστολείς ή άγνωστη προέλευση, καλούνται να μην ανοίγουν τους συνδέσμους (links) και να μην κατεβάζουν τα συνημμένα αρχεία, που περιέχονται σε αυτά, για τα οποία δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα τον αποστολέα και το περιεχόμενο του συνημμένου αρχείου. Επιπλέον, οι χρήστες πρέπει να είναι εξαιρετικά καχύποπτοι στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ως αποστολέας φαίνεται να είναι κάποια υπηρεσία ή εταιρεία.
- συστήνεται να πληκτρολογούνται οι διευθύνσεις των ιστοσελίδων (URL) στον περιηγητή (browser), αντί να χρησιμοποιούνται υπερσυνδέσμοι (links),
- να χρησιμοποιούνται γνήσια λογισμικά προγράμματα και να ενημερώνονται τακτικά (updates), ενώ θα πρέπει να υπάρχει πάντα ενημερωμένο πρόγραμμα προστασίας (αντιικό) του Η/Υ.
- να ελέγχουν και να έχουν πάντοτε ενημερωμένη την έκδοση του λειτουργικού τους συστήματος,
- να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων της συσκευής τους (backup) σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε εξωτερικό μέσο αποθήκευσης, έτσι ώστε σε περίπτωση «προσβολής» από το κακόβουλο λογισμικό, να είναι δυνατή η αποκατάσταση των αρχείων τους.

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ERT.OPEN.COM ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤH MΕΣΟΓΕΙΩΝ


Ενόσω η ΝΕΡΙΤ κλυδωνίζεται και συνεχίζει ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΕΙ το ρόλο της ως δημόσιος ραδιο-τηλεοπτικός φορέας, η αντίσταση συνεχίζεται από  εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Σ’ένα νοικιασμένο στούντιο (απέναντι από το κεντρικό κτίριο της λεωφόρου Μεσογείων), με ελάχιστα μέσα, συνεχίζουν να εκπέμπουν διαδικτυακά, προσπαθώντας να κρατήσουν ζωντανή μια εναλλακτική φωνή ενημέρωσης.

Όλοι ξέρουμε ότι σε κάθε δημοκρατική κοινωνία, η πολυφωνία δεν είναι πολυτέλεια.

Ας λοιπόν πιστεύουμε ότι ο αγώνας των ERT.OPEN.COM αξίζει τον κόπο, ας τον στηρίξουμε όσο ποιο ενεργά μπορούμε!