1 2 3 blog / Genesis Photo Press: Ποιοτικό διαμάντι στη μουσική Genesis

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Ποιοτικό διαμάντι στη μουσική


                                                       ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΣ

 

«Της ημέρας τα σκοτάδια», τίτλος κύκλου που διαγράφει λαμπρή πορεία στο ποιοτικό τραγούδι, με τον Βασ. Γισδάκη και συμμετοχή της Ρίτας Αντωνοπούλου. Ποιος είναι ο δημιουργός; Ο Δαμιανός Πάντας σε στίχους της Βασιλικής Β. και του Αντώνη Παπακωνσταντινίδη. Ένα πάντρεμα, δηλαδή, αρίστων -ο καθένας στην Τέχνη του.

Το γεγονός της αξιοσημείωτης αυτής κυκλοφορίας μας παρακίνης (ε να ερευνήσουμε την καλλιτεχνική βιογραφία του συνθέτη Δαμιανού Πάντα. Βρεθήκαμε προ ευχάριστων εκπλήξεων: Είναι γιος γνωστού στον χώρο μας Πρόδρομου (Μάκης)και της κυρίας Όλγας Πάντα.

Ακολουθώντας τα βήματα του Δαμιανού, καταγράψαμε και κυριότερες στιγμές τους:

-Αποφοίτησε από την περίφημη Λεόντειο, σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στην μοναδική στον τομέα Σχολή Σταυράκου και στη συνέχεια, έλαβε πτυχία: Πιάνου στο Εθνικό Ωδείο (με Αριστείο) και Ειδικού Αρμονίας (πάλι με Αριστείο) !  

Ακολούθως, σπούδασε Σύνθεση και Ενορχήστρωση στο Ρούαγιαλ Κόλετζ οφ Μιούζικ, στο Λονδίνο. Ανώτερες σπουδές Πιάνου και πτυχίο Αντίστιξης με ειδική μνεία.

Οι σπουδές του συνεχίστηκαν και σε άλλα ανώτατα επίπεδα: Διπλώματα, Σύνθεσης με Άριστα παμψηφεί (τάξεις Θ. Αντωνίου, Μπ. Κανά και Ν. Παναγιωτάκη) και Διεύθυνσης Ορχήστρας.

-Μετά απ’ όλα αυτά, συνεργάζεται με Ωδεία ως καθηγητής πιάνου και Ανώτερων Θεωρητικών, δημιούργησε 5μελή ορχήστρα και παρουσιάζει τη μουσική του, με εμφανίσεις και συναυλίες σε μουσικές σκηνές.

-Πριν το έργο του για τον Γισδάκη ο Δαμιανός Πάντας έγραψε σονάτες για πιάνο, μουσική δωματίου, συμφωνικά ποιήματα, μουσική για ensemble, χορικά τραγωδιών, χορωδιακά με ορχήστρα, κονσέρτο, συμφωνία, σάουντρακ για ταινίες μικρού μήκους και τραγούδια.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου