1 4 5 blog / Genesis Photo Press: ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΙΓΜΕ: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ Genesis

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΙΓΜΕ: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ


 

 Οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφασητους, καταγγέλλουν την παρελκυστική πολιτική της Κυβέρνησης, στην ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ του Ινστιτούτου και θεωρούν ότι οι συνεχείς νομικοτεχνικές εμπλοκές προκύπτουν από την πολιτική ολιγωρία της Κυβέρνησης. Από τις 4-2-15 ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ με Δελτίο Τύπου δήλωσε την ανάγκη επανασύστασης του ΙΓΜΕ ως φορέα έρευνας του Ορυκτού Πλούτου, στα πλαίσια της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Έχουν περάσει 4 μήνες από την εξαγγελία του κ. Υπουργού και μετά και από συνεχείς κινητοποιήσεις των εργαζόμενων υπεγράφη Σχέδιο ΚΥΑ από τους Υπουργούς του ΠΑΠΕΝ κ. κ. Λαφαζάνη Π. και Τσιρώνη Ι. το οποίο  εδώ και 23 μέρες έχει αποσταλεί για συνυπογραφή στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Δ. Μάρδα. Αντί της ολοκλήρωσης της υπογραφής μάθαμε ότι έχει εμπλακεί και η Αν. Υπουργός Οικονομικών κ. Ν. Βαλαβάνη και μετά την ανταλλαγή υπηρεσιακών εγγράφων των υπηρεσιών των δύο Αν. Υπουργών πληροφορούμαστε ότι δεν έχει υπογραφεί ακόμη η ΚΥΑ με το επιχείρημα ότι απαιτούνται και πρόσθετες πληροφορίες των υπουργείων και εκπόνηση Επιχειρησιακού Σχεδίου των επανασυστηνόμενων φορέων (περιόδου 2016-2019). Παράλληλα γνωρίζουμε από το Ν. 4324/15 για την επανίδρυση της ΕΡΤ ότι η εκπόνηση Επιχειρησιακού Σχεδίου ανατίθεται στο νέο ΔΣ της ΕΡΤ και επόμενα δεν είναι προαπαιτούμενο. Δυστυχώς η λυσσαλέα αντίδραση των ντόπιων και ξένων εκπροσώπων της τρόϊκα τότε  (2011) και σήμερα (2015) των θεσμών, με στόχο το κλείσιμο του ΙΓΜΕ για τη διευκόλυνση του ξεπουλήματος  του Ορυκτού Πλούτου της Χώρας φαίνεται ότι καλά κρατεί. Κατόπιν αυτού τείνουμε να πιστέψουμε ότι υπάρχει εσκεμμένη κωλυσιεργία και αυτή έχει αφάνταστες συνέπειες στην λειτουργία του Ινστιτούτου που επί έξι μήνες δεν έχει Διοίκηση με σοβαρότατες επιπτώσεις  στην εκπόνηση του ερευνητικού του έργου του ΕΣΠΑ.

 

Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ μετά από πέντε χρόνια σκληρών αγώνων δεν σκοπεύουν να παραιτηθούν και σκοπεύουν να κλιμακώσουν τους αγώνες τους.

 

Αν μέχρι αύριο Παρασκευή δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από την πλευρά των Υπουργείων για την εξέλιξη του όλου θέματος, είμαστε υποχρεωμένοι στην Γ.Σ. του Συνδικάτου που θα πραγματοποιήσουμε να προτείνουμε για την επόμενη βδομάδα την οργάνωση συνέντευξης τύπου και αγωνιστικές κινητοποιήσεις διαφόρων μορφών. Εν αναμονή έγκαιρης και έγκυρης πληροφόρησης αύριο αντιπροσωπεία του Προεδρείου θα επιδιώξει συνάντηση με τους δύο Αν. Υπουργούς Οικονομικών.

 

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου