1 2 3 blog / Genesis Photo Press: ΑΝΤΙΟ κ. BOWIE ! Έφυγε ένας από τους τελευταίους αυθεντικούς μουσικούς ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ! Ο Λευκός Πρίγκιπας στην Αθήνα της δεκαετίας του '70Genesis

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΤΙΟ κ. BOWIE ! Έφυγε ένας από τους τελευταίους αυθεντικούς μουσικούς ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ! Ο Λευκός Πρίγκιπας στην Αθήνα της δεκαετίας του '70



Ο φωτορεπόρτερ (φίλος από παλιά) Δημήτρης Αλεξιάδης με τις θελκτικές και αισθαντικές τραγουδίστριες Αγνή και Πόλα, που έγραψαν μεγάλη και θετική τροχιά στο ελληνικό τραγούδι, μια νύχτα του 1977 (ή του '78;) στην τότε σούπερ ντισκοτέκ ABC (πλατεία Αμερική, επί της Πατησίων).
   Μαζί τους ένας ...ξένος τραγουδιστής: "πως τον λέγανε, πως τον λέγανε..." "Μπάουι, Ντέιβιντ Μπάουι" "Σώπα καλέ, αυτός που πέθανε προχτές και γράφηκαν κατεβατά σ' όλον τον κόσμο;" (υποθετικός διάλογος για να ελαφρύνουμε τη στιγμή). Ακριβώς. Κυρίες και κύριοι, ο διάσημος από τη δεκαετία του '60 τραγουδιστής (όλων των ειδών και επιμέρους τάσεων του Ροκ και της Ποπ), συνθέτης, ηθοποιός, αγαπημένος γυναικών και ανδρών, μέγας αμαρτωλός, βρέθηκε στην Αθήνα για να γνωρίσει τους ανθρώπους της εταιρίας που πωλούσε τους δίσκους του, και με την ευκαιρία έριξε μια ματιά και στο πως διασκέδαζε η ελληνική νεολαία. Απ' ότι θυμάται ο Δημήτρης ..."δεν μου γέμισε το μάτι", και "είχα ξεχάσει τη φωτογραφία". Πάντως ο "Λευκός πρίγκιπας" άφησε μια ατράνταχτη περιουσία στους δικούς του (181 εκατ. δολάρια) και στη μνήμη μας τις ανεπανάληπτες εικόνες του και φυσικά τα αξέχαστα τραγούδια του.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (τότε αρχισυντάκτης του ροκ περιοδικού ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΞΠΡΕΣ, που διηύθυνε ο αλησμόνητος Τάσος Ψαλτάκης). 

1 σχόλιο: