1 2 3 blog / Genesis Photo Press: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟ. Η ΣΦΑΓΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙGenesis

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟ. Η ΣΦΑΓΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Τα αιματηρά γεγονότα στην επονομαζόμενη - εισέτι - Τουρκία είναι ενδεικτικά της επικρατούσης πολιτικής-κοινωνικής κατάστασής της. Βία νόμιμη και παράνομη, αποτυχημένο"πραξικόπημα" που όπως επιθυμεί ο καθένας χαρακτηρίζει, ένας κομματικός όχλος που άγεται και φέρεται στους δρόμους από τον "δημοκράτη" ...κι εκλεγμένο ηγέτη του (που ο Αλλάχ να τον συγκρατήσει, με το πογκρόμ που έχει εξαπολύσει κατά των αντιπάλων του, και τη θανατική ποινή που προτίθεται " να επαναφέρει εν ισχύ ...", γιατί το ζητάει ο λαός " του)...
Εκείνο που εντυπωσιάζει, πάντως, είναι η γενικότερη εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η πρώην - πολυεθνική - Οθωμανική αυτοκρατορία, και από τότε που αγκαλιάστηκε ο Πατέρας του Έθνους ( ντονμέ, δηλαδή εβραιο - προσκυνημένος μουσουλμάνος ) Κεμάλ Ατατούρκ με τον "εθνάρχη" Ελ. Βενιζέλο κι επισφραγίστηκε η επιβεβλημένη άνωθεν ...ελληνοτουρκική φιλία, η αγάπη μεταξύ των δύο λαών δεν περιγράφεται !
Ο πρόεδρος της ετοιμόρροπης Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν -πρώην ποδοσφαριστής και δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, προχωρεί πλέον σε σπασμωδικές κινήσεις για να διασώσει το θρόνο του. Ουσιαστικά, με πρόσχημα το πραξικόπημα καταστρέφει τους πυλώνες του κουτσουρεμένου "Έθνους", για να παραμείνει σουλτάνος -όσο καιρό του απομένει.
Ο μεγάλος του προστάτης του μέχρι το 2013, Γκιουλέν, και σημερινός του αντίπαλος (προστατευόμενος και κινούμενο των Αμερικάνων) αρνείται όποια ευθύνη για το "πραξικόπημα"... οι ΗΠΑ μετακινούν το πρόβλημα ζητώντας στοιχεία για την ενοχή του Γκιουλέμ και μη εφαρμογή εκτελέσεων, μαζί τους και η Ρωσία του τσάρου Πούτιν.
Ό, τι κι να κάνει ο Ερντογάν είναι τελειωμένος, ο άμοιρος.
Και η Ελλάδα μας; το σταυρόλεξο είναι για προχωρημένους. Και το άλλο, με το πετρέλαιο, και τη συνεκμετάλλευσή του στο Αιγαίο;  "τι να κάνουμε; θα δούμε;"
Α, ρε Έλληνα.

Από Χρήστο Π/Γ


δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου