1 2 3 blog / Genesis Photo Press: ΤΙ ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗ ΤΟΥ ΑΡΗGenesis

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

ΤΙ ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗ ΤΟΥ ΑΡΗ


Πάντα μια φωτογραφία έχει πολλαπλές "αναγνώσεις", και ποτέ μία... Πόσες φορές οι κειμενογράφοι - δημοσιογράφοι λεζαντών δεν μετάνιωσαν για όσα έγραψαν... Κάτι τέτοιο έπαθα κι εγώ βλέποντας μια φωτογραφία αρχείου Αλεξιάδη... Την κοίταξα μια φορά έβγαλα μια εκδοχή θέματος, την ξανακοίταξα προέκυψε άλλη... Την άλλη μέρα κατέληξα:
Η φωτο δείχνει έναν σεβάσμιο γέροντα να αγκαλιάζεται με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εκεί μπερδεύτηκα. Ο Τσίπρας έχει πάρει το ευγενικό χαμόγελό του -με κάποια δόση αδιαφορίας. Σα να λέει, "εντάξει, ας ...αγκαλιαστούμε με τον παππού, να τελειώνουμε." Κι ο παππούς αφήνει με το ύφος του να διακρίνεται ένα "αμάν, μην πέσω..."
Αλλά για όσους δεν θυμούνται εύκολα φυσιογνωμίες: Ο αειθαλής κύριος στα νιάτα του ανήκε στην ομάδα σωματοφυλακής του θρυλικού Αρη Βελουχιώτη. Μαυροσκούφης... από τα παλικάρια του, που οι ελάχιστοι έφυγαν μαζί του στη Μεσούντα, άλλοι ταλαιπωρήθηκαν από τους νικητές, κι ορισμένοι χάθηκαν στο ανώνυμο πλήθος...
Τ' όνομά του Γιάννης Οικονόμου ή "Γιαννούτσος" (το αγωνιστικό του). Που τραβήχτηκε η φωτο; Στο ιδρυτικό Συνέδριο του ...ΣΥΡΙΖΑ, όπου οι διοργανωτές τον τοποθέτησαν στο Προεδρείο, τιμητικά. Εκανε και δηλώσεις, οι οποίες προβλήθηκαν -τότε- από τον Τύπο και το ίντερνετ, το ΄14.
Απεβίωσε όταν συμπλήρωσε τα 92 χρόνια του (ή μήπως τα 95:) Τιμήθηκε όπως και ο Γλέζος κι ο Μάρκος Βαφειάδης από το ΠΑΣΟΚ -χρειαζόταν ο Αρχηγός ένα αριστερό (ροζ) χρώμα στο "Κίνημα" (αδυνάτισε πλέον σε όγκο).                                                                                                            Και το εύλογο ερώτημα ; Τι θα δήλωνε σήμερα για την Κυβέρνηση των Τσιπραίων -και ιδιαίτερα του Μικρού.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ
Δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου