1 4 5 blog / Genesis Photo Press: Ιουλίου 2016Genesis

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

ΤΙ ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗ ΤΟΥ ΑΡΗ


Πάντα μια φωτογραφία έχει πολλαπλές "αναγνώσεις", και ποτέ μία... Πόσες φορές οι κειμενογράφοι - δημοσιογράφοι λεζαντών δεν μετάνιωσαν για όσα έγραψαν... Κάτι τέτοιο έπαθα κι εγώ βλέποντας μια φωτογραφία αρχείου Αλεξιάδη... Την κοίταξα μια φορά έβγαλα μια εκδοχή θέματος, την ξανακοίταξα προέκυψε άλλη... Την άλλη μέρα κατέληξα:
Η φωτο δείχνει έναν σεβάσμιο γέροντα να αγκαλιάζεται με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εκεί μπερδεύτηκα. Ο Τσίπρας έχει πάρει το ευγενικό χαμόγελό του -με κάποια δόση αδιαφορίας. Σα να λέει, "εντάξει, ας ...αγκαλιαστούμε με τον παππού, να τελειώνουμε." Κι ο παππούς αφήνει με το ύφος του να διακρίνεται ένα "αμάν, μην πέσω..."
Αλλά για όσους δεν θυμούνται εύκολα φυσιογνωμίες: Ο αειθαλής κύριος στα νιάτα του ανήκε στην ομάδα σωματοφυλακής του θρυλικού Αρη Βελουχιώτη. Μαυροσκούφης... από τα παλικάρια του, που οι ελάχιστοι έφυγαν μαζί του στη Μεσούντα, άλλοι ταλαιπωρήθηκαν από τους νικητές, κι ορισμένοι χάθηκαν στο ανώνυμο πλήθος...
Τ' όνομά του Γιάννης Οικονόμου ή "Γιαννούτσος" (το αγωνιστικό του). Που τραβήχτηκε η φωτο; Στο ιδρυτικό Συνέδριο του ...ΣΥΡΙΖΑ, όπου οι διοργανωτές τον τοποθέτησαν στο Προεδρείο, τιμητικά. Εκανε και δηλώσεις, οι οποίες προβλήθηκαν -τότε- από τον Τύπο και το ίντερνετ, το ΄14.
Απεβίωσε όταν συμπλήρωσε τα 92 χρόνια του (ή μήπως τα 95:) Τιμήθηκε όπως και ο Γλέζος κι ο Μάρκος Βαφειάδης από το ΠΑΣΟΚ -χρειαζόταν ο Αρχηγός ένα αριστερό (ροζ) χρώμα στο "Κίνημα" (αδυνάτισε πλέον σε όγκο).                                                                                                            Και το εύλογο ερώτημα ; Τι θα δήλωνε σήμερα για την Κυβέρνηση των Τσιπραίων -και ιδιαίτερα του Μικρού.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ
Δημοσιογράφος

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

AΜΜΟΧΩΣΤΟΣ: Πρόσφυγες στην ίδια τους την Πατρίδα

Κοιτάζουν την πόλη φάντασμα και προσπαθούν να ξεχωρίσουν το σπίτι τους και τα μέρη που έπαιζαν παιδιά,πριν ξεριζωθούν βίαια το 1974.Έχουν την ψυχή τους κλειδωμένη μέσα σε κάθε σπίτι,και τα κλειδιά τους ακόμα στην τσέπη,ελπίζοντας ότι κάποτε θα επιστρέψουν,σε πείσμα όλων αυτών που θέλουν να ξεχαστεί η ιστορία.



Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟ. Η ΣΦΑΓΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Τα αιματηρά γεγονότα στην επονομαζόμενη - εισέτι - Τουρκία είναι ενδεικτικά της επικρατούσης πολιτικής-κοινωνικής κατάστασής της. Βία νόμιμη και παράνομη, αποτυχημένο"πραξικόπημα" που όπως επιθυμεί ο καθένας χαρακτηρίζει, ένας κομματικός όχλος που άγεται και φέρεται στους δρόμους από τον "δημοκράτη" ...κι εκλεγμένο ηγέτη του (που ο Αλλάχ να τον συγκρατήσει, με το πογκρόμ που έχει εξαπολύσει κατά των αντιπάλων του, και τη θανατική ποινή που προτίθεται " να επαναφέρει εν ισχύ ...", γιατί το ζητάει ο λαός " του)...
Εκείνο που εντυπωσιάζει, πάντως, είναι η γενικότερη εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η πρώην - πολυεθνική - Οθωμανική αυτοκρατορία, και από τότε που αγκαλιάστηκε ο Πατέρας του Έθνους ( ντονμέ, δηλαδή εβραιο - προσκυνημένος μουσουλμάνος ) Κεμάλ Ατατούρκ με τον "εθνάρχη" Ελ. Βενιζέλο κι επισφραγίστηκε η επιβεβλημένη άνωθεν ...ελληνοτουρκική φιλία, η αγάπη μεταξύ των δύο λαών δεν περιγράφεται !
Ο πρόεδρος της ετοιμόρροπης Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν -πρώην ποδοσφαριστής και δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, προχωρεί πλέον σε σπασμωδικές κινήσεις για να διασώσει το θρόνο του. Ουσιαστικά, με πρόσχημα το πραξικόπημα καταστρέφει τους πυλώνες του κουτσουρεμένου "Έθνους", για να παραμείνει σουλτάνος -όσο καιρό του απομένει.
Ο μεγάλος του προστάτης του μέχρι το 2013, Γκιουλέν, και σημερινός του αντίπαλος (προστατευόμενος και κινούμενο των Αμερικάνων) αρνείται όποια ευθύνη για το "πραξικόπημα"... οι ΗΠΑ μετακινούν το πρόβλημα ζητώντας στοιχεία για την ενοχή του Γκιουλέμ και μη εφαρμογή εκτελέσεων, μαζί τους και η Ρωσία του τσάρου Πούτιν.
Ό, τι κι να κάνει ο Ερντογάν είναι τελειωμένος, ο άμοιρος.
Και η Ελλάδα μας; το σταυρόλεξο είναι για προχωρημένους. Και το άλλο, με το πετρέλαιο, και τη συνεκμετάλλευσή του στο Αιγαίο;  "τι να κάνουμε; θα δούμε;"
Α, ρε Έλληνα.

Από Χρήστο Π/Γ


δημοσιογράφος

Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ, Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΛΕΥΣΗΣ, ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» ΓΙΑ «ΕΞΟΦΘΑΛΜΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΣΤΗΘΕΙ Η ΝΕΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΜΑΦΙΑΣ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάψει να υπάρχει από τον Αύγουστο του 2015», αναφέρει η κ. Κωσταντοπούλου, η οποία αποκαλύπτει ότι το Μάιο του 2015 είχε ενημερωθεί από τον Γιάνη Βαρουφάκη, με πρωτοβουλία και με την παρουσία του κ. Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι υπήρχε μια ομάδα που εκπονούσε σχέδιο απόκρουσης ενδεχόμενων εκβιασμών σε επίπεδο ρευστότητας και νομίσματος. Ακόμη δηλώνει «θετική» στη διενέργεια Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση των διαδικασιών που οδήγησαν στο τρίτο μνημόνιο.

Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΦΑΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΛΕΞΙΑΔΗ.

Εχετε ακούσει για την παράσταση "Φιλουμένα Μαρτουράνο" του Εντουάρντο ντε Φίλιππο; Όχι; Απαράδεκτο, ιδιαίτερα αν είσαστε φιλότεχνος ποιότητας και μιας κάποιας ηλικίας. Ήταν γεγονός ευρείας απήχησης που έγραψε ιστορία. Για έναν βασικό λόγο. Πρωταγωνιστούσαν δυο ιερά τέρατα της θεατρικής τέχνης. Η Έλλη Λαμπέτη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, φυσικά χωρίς να υστερούν οι υπόλοιποι παράγοντες, όπως πχ το τρίο Σ. Νοταρά -Μοσχίδης και Κατ. Γώγου. Μετάφραση Κώστας Ταχτσής. Επιχειρηματίας Σωτ. Μπασιάκος. Θέατρο Σούπερσταρ -1978.

Τι  εντόπισε λοιπόν το ιδιαίτερο ο Αλεξιάδης στο πολύτιμο για όλους μας Αρχείο του; Είναι η προτελευταία φωτογράφιση της Μεγάλης Ηθοποιού -η τελευταία ήταν η ανείπωτης θλίψης για όλους μας επιστροφή της από τις ΗΠΑ. Αξίζει να μη χαθεί στον άπειρο χρόνο η φωτογραφική σειρά που αποτυπώνει τα Γεγονότα.                χ.γ.
 

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ( περίεργα ) ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΚΥΨΕΛΗ




Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΘΕΑΤΡΙΝΟΣ ΠΟΥ Η ΠΙΣΤΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΤΟΥ


Αφιερωμένο στον μεγάλο   θεατρίνο Γιώργο Μαρίνο  με το εκρηκτικό ταμπεραμέντο του που χειροκροτήθηκε και λατρεύτηκε.

Ο Γιώργος Μαρίνος δεν ήταν πρωτοπόρος μόνο σαν καλλιτέχνης, αλλά και σαν άνθρωπος.
 

 


 
 
 

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Τυφλοί δεν είναι οι άνθρωποι που δεν μπορούν να δούνε,τυφλοί είναι εκείνοι που βλέπουνε και αδιαφορούν!!!


Η ΑΘΗΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ


               Η Αθήνα, η πόλη της Σοφίας, της Χρυσής Εποχής, της Αρχιτεκτονικής, της Γλυπτικής, της Φιλοσοφίας, του θεάτρου και της Δημοκρατίας με τις απαράμιλλες αρχαιολογικές περιοχές, μουσεία και σημαντικά πολιτισμικά γεγονότα και φεστιβάλ, είναι μία από τις καλύτερες πόλεις για τους τουρίστες   να  απολαμβάνουν  την Αθήνα. Το σίγουρο είναι ότι αυτοί και εμείς έχουμε μία εντελώς διαφορετική γνώμη για την πόλη μας.                                                                                                                            

 


Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΑΟΚ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ 2-1. ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΜΙΧΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΟΠΤΕΣ ΖΛΑΤΑΝΟ ΚΑΙΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ.

Χρειάστηκαν πέντε αποτυχημένες παρουσίες σε τελικούς, για να καταφέρει να πάει ο ΠΑΟΚ πίσω το τρόπαιο στη Θεσσαλονίκη! Ο «δικέφαλος του Βορρά» στην τρίτη σερί παρουσία του σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, ξανά στο παλιό «Καραϊσκάκης», νίκησε τον Παναθηναϊκό και για πρώτη φορά στην ιστορία του κατακτούσε το τρόπαιο! Ήταν 5 Ιουλίου 1972, με τον Γιώργο Κούδα να «καθαρίζει» για λογαριασμό του ΠΑΟΚ με γκολ στο 3’ και το 89’, με τον Παπαδημητρίου να μειώνει στο 90’ και τους Θεσσαλονικείς να πανηγυρίζουν ξέφρενα!

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΤΑΝ Η 23χρονη ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΥΤΣΟΝΙΚΟΛΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.


Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1947: ΤΟ ΕΑΜ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Πολιτική ουδετερότητας στα εξωτερικά θέματα, κυβέρνηση με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων και γενική αμνηστία.
Η Εθνική συμφιλίωση, η εθνική συναίνεση περισσότερο από ποτέ είναι το εθνικό πρόταγμα. Μόνο με αρραγές εθνικό μέτωπο θα πετύχουμε. Άρα, και η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης οφείλουν να το διαφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού.

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ


Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (Ε.Φ.Ε.) καταδικάζει την απαξιωτική
αντίδραση του πρώην υπουργού Μεταφορών της Γερμανίας, Πέτερ
Ραμσάουερ που, στις 30 Ιουνίου, αποκάλεσε εντός του Μαξίμου
«βρωμιάρη Έλληνα» τον φωτορεπόρτερ που τον έσπρωξε κατά λάθος
ενόσω εργαζόταν.
Η Ε.Φ.Ε. αναγνωρίζει ότι η μεγαλύτερη πρόκληση που θέτει η εξουσία σε
όσους την κατέχουν συγκυριακά είναι η σεμνή διαχείρισή της. Συνεπώς,
θεωρεί αυτονόητο ότι η εκδήλωση αλαζονείας υποτιμά αποκλειστικά τον
αλαζόνα.