1 2 3 blog / Genesis Photo Press: «H αξιοποίηση» της έκτασης «Αστέρια Γλυφάδoς» Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εισήχθη για έγκριση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την «αξιοποίηση» της έκτασης «Αστέρια Γλυφάδoς» (ιδιοκτησίας της Εθνικής Τράπεζας) από τον επιχειρηματία Γιάννη Παπαθεοχάρη (ΝΑΥΣΙΚΑ ΑΕ).Genesis

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

«H αξιοποίηση» της έκτασης «Αστέρια Γλυφάδoς» Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εισήχθη για έγκριση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την «αξιοποίηση» της έκτασης «Αστέρια Γλυφάδoς» (ιδιοκτησίας της Εθνικής Τράπεζας) από τον επιχειρηματία Γιάννη Παπαθεοχάρη (ΝΑΥΣΙΚΑ ΑΕ).

Η υπόθεση αυτή έχει μεγάλο βάθος: από το 1995 οι κάτοικοι της Γλυφάδoς και της ευρύτερης περιοχής κινητοποιούνται (ενάντια σε ένα σωρό επιχειρηματικά συμφέροντα), ούτως ώστε στο χώρο αυτό να διατηρηθεί το φυσικό περιβάλλον, ο αρχαιολογικός και αρχιτεκτονικός πλούτος, και να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση όλων στη θάλασσα.
Τελικά, η έγκριση της «επένδυσης» πέρασε με τη σύμπραξη της παράταξης Δούρου, με τις παρατάξεις Σγουρού και Κουμουτσάκου, καθώς από τους συμβούλους της Δύναμης Ζωής 5 καταψήφισαν, 4 ψήφισαν λευκό και 1 δήλωσε «απών». Με αυτή την πλειοψηφία η θετική (!) γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα πάει στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνη για να πάρει και τη δική του υπογραφή...

Κι έτσι, πλάι στην επέκταση του ΤΑΙΠΕΔ (αντί για την κατάργησή του) με το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προχωρούν σιγά σιγά και οι «αριστερές αξιοποιήσεις» της Περιφέρειας Αττικής. Τι κι αν άλλα λέγονταν προεκλογικά; Πού πήγε η «σύγκρουση με τα συμφέροντα» που διαφήμιζε η Ρ. Δούρου; Τώρα επικρατεί ο «ρεαλισμός» των «επενδυτών» και των μεγαλοεργολάβων... Θα προσκρούσει όμως και πάλι στους αγώνες των κατοίκων! 

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου